Pitaya, bilimsel anlamda Hylocereus cinsi dağıtılmış kaktüs türlerinin (tatlı pitaya) olarak adlandırılan meyvesidirpitayaninfaydalari5c43e81c9f059jpegalt Pitayanın faydalarıPitaya ağacı kaktüsgillerden olup üretimi ağacının güneş yanıkları ve kırağıdan çok çabuk etkilenmesinden dolayı çok büyük ilgi ve özen ister Beyaz ve kırmızı almak üzere iki çeşidi bulunmakla birlikte bu ayrım, gerçekten meyve kesildiği vakit ortaya meydana çıkan iç rengindendir Meyve kesildiğinde içerisinde ufak susam her birine eş çekirdekleri bulunur sifalibitkileriniz Bu çekirdekler, tıpkı kivi deki gibi meyveyle birlikte tüketilir Eğer Pitaya dan uzun soluklu bir verim gücenmek isteniyorsa, sapından kesim yapılmalıdır pitayaninfaydalari5c43e81cb0c92jpegalt Pitayanın faydalarıstyle width:640px;100 yılı aşkın bir süredir Vietnam öncelikle edinmek üzere dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilen bir meyvedir pitayaninfaydalari5c43e81cb9c88jpegalt Pitayanın faydaları Vietnam, Kamboçya, Tayland, Kolombiya, Ekvator ve İsrail de üretimi yapılmaktadır pitayaninfaydalari5c43e81cc4421jpegalt Pitayanın faydalarıstyle width:640px;Pitaya’nın aşina yararlarıİçerdiği besin ve mineraller itibariyle gözlerin görüş yetisini güçlendirme ve yüksek tansiyonu önleme gibi bazı özellikleri bulunmaktadır Keza içerdiği kalsiyum doğru kuvvetli iskelet sistemi ve kemikler için yararlıdır Elektrolize asistan olur ve vücudun nem dengesini teftiş altında miktar pitayaninfaydalari5c43e81cccf7ejpegalt Pitayanın faydalarıstyle width:640px;