Pizza Margherita Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 kiloya yakın un denetimli koyun
- 1 kase domates sosu
- Kaşar peyniri (Rendelenmiş)
- Küçük mozzarella peyniri (İsteğe göre)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Fesleğen (Üzerine)
Pizza Margherita Tanımı Yapılışı
- Sıvı gereçleri yoğurma kabına alıyoruz karıştırıyoruz.
- Yavaşça unu ek edip yoğurmaya başlıyoruz.
- Orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru orta büyüklükte bezelere bölüyoruz.
- Merdane yardımıyla ya da elimizle açarak tepsiye yerleştiriyoruz.
- Domates sosunun içine tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağ ve kekik ilave edip karıştırıyoruz.
- Açtığımız pizza hamurunun üzerine iki üç kaşık koyuyoruz, kaşıkla yayarak sürüyoruz.
- Üzerine mozzarella peyniri ve kaşar peyniri koyuyoruz.
- 220 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz.
- Çıkınca üzerine taze fesleğen ve kekik koyup servis edebilirsiniz, afiyet olsun hepimize .