Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pizza Poğaça

Pizza Poğaça
0
40

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
pizza-pogaca.jpg

Pizza Poğaça Tanımı İçin Gereçler

• 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Un (ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı kesinlikle, elinizi hamurdan kazıyarak kurtarmalısınız????)
İçi için;
  • Küp küp sucuk
  • Kaşar peyniri rendesi
Üzeri için;
  • Pekmezli su
  • Susam
  • Ya da yumurta sarısı, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp sürelim susam serpelim hangisi hoşunuza gittiyse☺️

Pizza Poğaça Tanımı Yapılışı

1. 5 su bardağı bir kaba alıp mayayı döküp karıştıralım, ortasını açalım.
  2. Sıvıları, tuz ve şekeri ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  3. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim ve bunu uygunca yoğuralım. Bastırarak değil hamuru üst çeke çeke süratli bir biçimde. Meskene kolunuz ağrıyacak biraz????.
  4. Üzerini streçleyip 1 saat mayalandıralım.
  5. Hafif unlu tezgaha alıp rulo yapalım ve 13 bezeye bölelim ve üstlerini örtelim..
  6. Burdan sonra un hafif sıvı yağından yardım alarak devam edeceğiz.
  7. Birinci yaptığımız bezeden başlayarak hamurları açabildiğimiz kadar açıyoruz.
  8. Yumuşak tereyağından bir kesim her yerine sürüyoruz.
  9. Sağdan soldan kapatıp ortada birleştiriyoruz lakin üst üste koymuyoruz.Kavuşsunlar ortada.
  10. Dikdörtgen bir form olmuş oldu sonra alttan 4 parmak kadar daha katlayalım hamuru ve o kısma salçalı sostan sürüp iç materyalini yerleştirelim. Dikkatlice rulo yapalım. Uzun bir form olmuş oldu.
  11. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  12. Şayet pekmezli yapacaksanız pekmezli suya batırıp susama bulayabilirsiniz yumurta sarısı sürecekseniz direkt tepsiye dizebiliriz.
  13. Üstlerini kapatıp (poğaçalara yapışmasın ama) buzdolabına kaldıralım.
  14. Ben geceden yapıp sabah pişirdim.
  15. Yumurta sarısınında sabah sürdüm. Şayet çabucak yapmak istiyorsanız yarım saat oda sıcaklığında tepsi mayası yapmalısınız.
  16. 175 derecelik sıcak fırına gönderelim. Çıkarınca dinlendirelim.
Afiyet olsun.

858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt