Pizza Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Un (ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı kesinlikle, elinizi hamurdan kazıyarak kurtarmalısınız????)
- Küp küp sucuk
- Kaşar peyniri rendesi
- Pekmezli su
- Susam
- Ya da yumurta sarısı, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp sürelim susam serpelim hangisi hoşunuza gittiyse

Pizza Poğaça Tanımı Yapılışı
- 5 su bardağı bir kaba alıp mayayı döküp karıştıralım, ortasını açalım.
- Sıvıları, tuz ve şekeri ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim ve bunu uygunca yoğuralım. Bastırarak değil hamuru üst çeke çeke süratli bir biçimde. Meskene kolunuz ağrıyacak biraz????.
- Üzerini streçleyip 1 saat mayalandıralım.
- Hafif unlu tezgaha alıp rulo yapalım ve 13 bezeye bölelim ve üstlerini örtelim..
- Burdan sonra un hafif sıvı yağından yardım alarak devam edeceğiz.
- Birinci yaptığımız bezeden başlayarak hamurları açabildiğimiz kadar açıyoruz.
- Yumuşak tereyağından bir kesim her yerine sürüyoruz.
- Sağdan soldan kapatıp ortada birleştiriyoruz lakin üst üste koymuyoruz.Kavuşsunlar ortada.
- Dikdörtgen bir form olmuş oldu sonra alttan 4 parmak kadar daha katlayalım hamuru ve o kısma salçalı sostan sürüp iç materyalini yerleştirelim. Dikkatlice rulo yapalım. Uzun bir form olmuş oldu.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Şayet pekmezli yapacaksanız pekmezli suya batırıp susama bulayabilirsiniz yumurta sarısı sürecekseniz direkt tepsiye dizebiliriz.
- Üstlerini kapatıp (poğaçalara yapışmasın ama) buzdolabına kaldıralım.
- Ben geceden yapıp sabah pişirdim.
- Yumurta sarısınında sabah sürdüm. Şayet çabucak yapmak istiyorsanız yarım saat oda sıcaklığında tepsi mayası yapmalısınız.
- 175 derecelik sıcak fırına gönderelim. Çıkarınca dinlendirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.