Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza hamuru için
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su (parmağını 10 saniye suda beklettiğinde dayanabilcek ısıda olmalı yani sıcakta değil soğukta olmamalı)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- Biraz kaşar rendesi
- Biraz telli peynir
- Sucuk
- Mısır
- Zeytin
- Mantar
- Çarliston biber ( iç materyalleri size kalmış)
- 1 adet orta uzunluk domates rendesi
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 1,5 çay bardağı su
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mısır unu hariç birinci evvel hamurumuz için instant maya,şeker ve ılık suyu karıştırıp düzgünce eriyip çözülünce hamur için gerekli bütün gereçleri karıştırıyoruz.
- 5 dakika yoğurup yumuşak bir hamur yaptıktan sonra üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra mayalanan hamurumuzu 3 eşit modüle bölüyoruz ve her tarafını unlayıp ince yuvarlak olacak formda tepsimizin uzunluğuna uygun hamurumuzu merdaneyle açıyoruz.
- Açtığımız hamuru tepsiye koymadan evvel mısır ununu her tarafına serpip üzerine hamuru seriyoruz. ( mısır ununu ben bir defa tepsiye serpiyorum esasen biri pişip aldığımda altında unu kalıyor onu dökmüyorum başka pişecekleri de üstüne seriyorum.
- Tepsideki hamurumuzun her tarafını çatallıyoruz ki fazla kabarık ve ekmek üzere olmasın.
- Kenarlarına da daha yuvarlak olacak biçimde çatalla da düzlüyorum tıpkı vakitte. ( tam yuvarlak olmadı hamurum diye sıkıntı etmeye gerek yok tepside çatalla hal verilebiliyor zaten).
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz.
- Bu ortada sosumuzu ve iç materyallerini hazırlıyoruz.
- Hamuru tam pişmeden fırından alıyoruz.
- Yarı pişen hamurumuzun üzerine sosumuzu kaşıkla her tarafına sürüyoruz.
- Daha sonra rendelenmiş kaşar ve başka iç materyalleri de üzerine diziyoruz.
- Yine evvelce ısıttığımız 200 derece fırında alt katında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz yada kenarları kızardıysa pişmiş demektir.
- Fırından alıp 5 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.Dışarıdaki pizzalardan farksız ayırt edemeyeceğiniz bir pizza oluyor
Afiyet olsun.