elektronikci
FD Üye
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket maya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (değişkenlik gösterebilir.)
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Yarım su bardağı su
- Susam
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, süt ve suyumuzu uygun kaba ekleyip karıştıralım.
- Pekmez, su ve susam hariç öbür tüm materyalleri ekleyelim ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Güzelce yoğurduktan sonra üstünü streçleyip mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu istediğimiz büyüklükte yuvarlayalım (dilerseniz içine kaşar peyniri, sucuk, patates vb ekleyebilirsiniz. )
- Pekmezi su ile açıp, yuvarladığımız hamurlarımızı evvel bu sosa daha sonra susama bandıralım.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında, kabarıp kızarana kadar pişirelim.
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı