Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 7-8 su bardağı un
- Peynir isteğe bağlı maydanoz da eklenebilir
- Çörek otu
- Susam
- Yumurta sarısı
- İsteğe bağlı galeta unu
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta akını, şekeri, mayayı,şu, sıvı yağ, sütü karıştırıyoruz.
- Azar azar unu ekliyoruz karıştırıyoruz tuzu da ekleyip yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun üstünü streçle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz en az 1 saat.
- Hamuru küçük bezeler haline getirip içine peynir koyup istediğimiz formu verelim.
- Tepsiye dizelim üstünü bi bezle kapatıp yarım saat tepsi mayasını bekleyelim.
- Mayalandıktan sonra üstüne yumurta sarısını ve susam çörek otunu sürelim.
- 180° fırında denetimli halde 25 dk pişirelim.Not: kullandığım bardak 200 ml. Fırından fırına fark olacağından kendi fırınınıza nazaran pişirme müddetine dikkat edin.
Afiyet olsun.
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı