Poğaça Tanımı (Puf Puf Kabaran Yumuşacık Çiçek Poğaça) İçin Materyaller
- 1 paket ınstand maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı sarısı üzerine sürülecek
- Gereğince beyaz peynir (Lor peynirde olur )
- 2 adet yumurta sarısı
- Gereğince siyah zeytin
- Gereğince çörek otu
Poğaça Tanımı (Puf Puf Kabaran Yumuşacık Çiçek Poğaça) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kaba sıvı materyaller alınır, kuru maya ek edilip çırpılır.
- Denetimli un eklenir, ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurulur. Hamur mayalanmaya bırakılır.
- Yarım saat mayalanan hamurun havası aldırılır. Hamuru elimizle toparlayıp bezeler yapılır toplamda 16 beze çıkar.
- Bezelerin herbirini fotoğraftaki üzere elimizle açıp ortasına peynir koyup kapatıp yuvarlanır.
- Yuvarlanan hamurun ortasına fotoğraftaki üzere şişe kapağı koyup kenarlardan bıçakla çizik atılır.
- Tepsiye dizilir ortalarına zeytin konur yumurta sarısı fırçayla üzerlerine sürülüp çörek otu serpelenir bir 5 dakika tepsi mayası yapılıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar denetimli pişirilir.