Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta 1 adedinin sarısı üzerine ayrılıcak
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket küçük toz kuru maya
- Un
- Beyaz peynir
- Zeytin isteğe göre
- Yumurta sarısı
- Biraz sıvı yağ
- Susam yahut çörek otu
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar
- Öncelikle maya güzelce kabarsın diye bi cezve üzere birşeyde tuz şeker ve mayayı koyup üzerine ılık sütü koyuyoruz.
- 15- 20 dakika bekliyoruz.
- Daha sonra yumurta yağı ve beklettiğimiz gereçleri kaba alıp güzelce karıştırıyoruz bir birine.
- Daha sonra yavaş yavaş un ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde ediyoruz hamuru oda sıcaklığında yarım saat 1 saat kadar mayalanması için bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra istediğiniz formu verip yapabilirsiniz.
- İçine de isteğe nazaran peynir zeytin vs yapabilirsiniz fırına atıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun bu hamurun birebirini açma olarak da yapabilirsiniz ????.