Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta 1 adedinin sarısı üzerine ayrılıcak
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket küçük toz kuru maya
- Un
- Beyaz peynir
- Zeytin isteğe göre
- Yumurta sarısı
- Biraz sıvı yağ
- Susam yahut çörek otu
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar
- Öncelikle maya güzelce kabarsın diye bi cezve üzere birşeyde tuz şeker ve mayayı koyup üzerine ılık sütü koyuyoruz.
- 15- 20 dakika bekliyoruz.
- Daha sonra yumurta yağı ve beklettiğimiz gereçleri kaba alıp güzelce karıştırıyoruz bir birine.
- Daha sonra yavaş yavaş un ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde ediyoruz hamuru oda sıcaklığında yarım saat 1 saat kadar mayalanması için bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra istediğiniz formu verip yapabilirsiniz.
- İçine de isteğe nazaran peynir zeytin vs yapabilirsiniz fırına atıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun bu hamurun birebirini açma olarak da yapabilirsiniz ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.