
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için
- 2 paket kremşanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 3 adet muz
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kremşantiyi yaparak başlayacağız, çünkü soğuması lazım. 2 paket krem şantiye, sütü ekleyerek çırpıp, buzdolabına koyuyoruz.
- Ardından kekimiz için 170 derece fırını ısıtıyoruz, o esnada bizde çırpamaya başlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, ardından sıvı malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra kuru malzemeleri de ekleyip iyice çırptıktan sonra, yağlı kağıt (Kekimizin şekli daha kolay çıkması için) sermiş olduğumuz tepsiye harcımızı döküyoruz. 170° fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra soğumasını bekliyoruz. Kek soğuduktan sonra, dilediğiniz bir kalıp ile yuvarlak kek kalıpları çıkarıyoruz. Kalan kekleri toz hale gelene kadar rondodan geçiriyoruz ve bir kenara alıyoruz.
- Sonra alt tabana kek gelecek şekilde, ortasına krem şantiye sürüp üzerine muz dizip, rondodan geçirdiğimiz kekle kapatıyoruz.
- Hepsine bu işlemi tekrarlıyoruz, daha sonra 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Bir sonraki gün servise hazır, ellerinize sağlık, servis esnasında üzerine muz dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun.