Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Sebzeli Tavuk Güveç(Damak Çatlatan Lezzette)

Porsiyonluk Sebzeli Tavuk Güveç(Damak Çatlatan Lezzette)
0
52

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
porsiyonluk-sebzeli-tavuk-guvecdamak-catlatan-lezzette.jpg

Porsiyonluk Sebzeli Tavuk Güveç(Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 8-9 adet mantar
  • 2 adet domates
  • 3 adet orta boy patates
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1’er çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber,pulbiber,kekik
  • 1 kaseye yakın rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağına yakın sıcak su

Porsiyonluk Sebzeli Tavuk Güveç(Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yemeğe bütün malzemeleri doğrayarak hazırlayalım.
  2. Tavuk etini, soğan, biberler, mantar, patates ve kabuğu soyulmuş domatesleri küçük küçük doğrayalım.
  3. Uygun tava yada tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, doğranmış soğanları biraz kavuralım ardından küçük doğranmış tavuk etini ilave ederek arada karıştırarak suyunu verene kadar kavuruyoruz.
  4. Mantarları ekliyoruz suyunu salıp biraz çekene kadar mantarlarıda arada karıştırarak kavuralım.
  5. Tereyağını ekleyip karıştırın ve ardından patates ve biberleri ekleyerek arada karıştırıp kapak örterek kısık ateşte patatesler pişene kadar pişirelim.
  6. Salça ,küçük doğranmış domatesleri, tuz, baharatlar ve yarım su bardağından biraz fazla kaynar su ekleyelim karıştıralım ve kısık ateşte 6-7 dakika pişirelim.
  7. Fırını 180 dereceye getirip ısıtalım.
  8. Hazırladığımız yemeği küçük güveç kaplarına eşit şekilde dağıtalım üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.
  10. Dilerseniz yemeği güveç yerine fırın tepsisinede koyup üzerine rendelenmiş kaşar serperekte fırına verebilirsiniz.
Porsiyonluk Sebzeli Tavuk Güveç(Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,696Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt