Portakal Suyu Üretimi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane portakal
- 1,5 -2 su bardağı şeker(şeker ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayın)
- 3-4 tane limon tuzu
- 3 litre su
Portakal Suyu Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakalları yıkayıp 4-5 kesime bölelim ve poşetleyip dondurucuya koyalım.
- Ertesi gün çıkartım 5 dakika dışarda bekletelim.
- Robota alıp püre haline gelene kadar robottan geçirelim.
- Daha sonra 3 litrelik suyumuza ekleyip karıştıralım.
- Şeker ve limon tuzumuzu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
- Süzgeçten süzelim. Ve sürahilere yahut şişelere koyalım. Meyve suyumuz hazır.
Not;isterseniz 1 tane limon ekleyebilirsiniz içine. Oda birebir biçimde buzluktan çıkmış olsun. İsterseniz sıkıpta ekleyebilirsiniz.
Portakal Suyu Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı