Portakallı Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 büyük portakal kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Aldığı kadar un (Ben 3 su bardağına yakın kullandım. denetimli ekleyin)
- 2 büyük portakal suyu
- 2 dolu çorba kaşığı pudra şekeri
Portakallı Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel sıvı materyalleri homojen oluncaya kadar karıştıralım.
- Sonra nişasta, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- En son damla çikolatayı ekleyip, yuvarlayalım. 170 derecede hafif pembeleşen kadar pişirelim (Her fırının pişirme müddeti farklıdır, buna dikkat edelim)
- Portakal suyu ile pudra şekerini güzelce karıştıralım. Kurabiyeler ılınınca sosa bulayalım (Kurabiyenin yalnızca üst kısmını sosa buluyoruz) Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.