bilgisayarci
FD Üye
Portakallı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 125 gr margarin
- 3 su bardağı un( + 3 yemek kaşık un denetimli ekleyin)
- 1 adet portakalın kabuğu rendesi
- 1 vanilya ve kabartma tozu
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakalın yarısının kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı şeker
Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce sosu ocağa koy 4-5dk kaynat soğumaya bırakın.
- Sonra hamurun tüm materyallerini yoğur ve yuvarla.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirin.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra artlı önlü soğumuş sosa kurabiyeleri tek tek ıslatalım. İşte bu kadar kolay haydi kolay gelsin meskenler mis üzere koksun damaklar şenlensin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.