Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal rendesi
- 1 adet vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağından birazcık fazla un
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kış mevsimine çok yakışacak bir tarifle burdayım????kokusu tadı bi mükemmel ????hadi artık tarife geçelim.
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım krema kıvamına geldikten sonra süt sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip tekrar çırpalım.
- Un, vanilya, kabartma tozu ve portakal kabuğunu da ekleyip mikser ile 1 dk çırpıp yağlanmış kek kalıbına boşaltalım.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir halde pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra servis tabağına aksi çevirip kekimizi kalıptan çıkaralım.
- Soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Not :ben her vakit kek kalıbımı margarin ile yağlayıp buzlukta bekletiyorum kek harcını hazırlayana kadar kâfi oluyor????????.