
Portakallı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün portakal
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi ya da pudra şekeri
Portakallı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakalı dilimleyip süt ve sıvı yap ile birlikte rondodan çekelim.
- Çırpma kabında yumurta ve şekeri çırpıp bu karışımı ekleyelim.
- Un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim lakin unu 2 bardak direkt koymayalım azar azar ekleyelim.
- Yağlı kağıt serili kalıba döküp 180 derece evvelden ısıtılmış fanlı ayarda 40 -45 dk pişirelim.
- Servis ederken üzerini süsleyelim afiyet olsun.