
Portakallı Yulaf Lapası Tanımı İçin Materyaller
- 130 ml portakal suyu
- 100 ml süt
- 4 çorba kaşığı yulaf
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 ceviz
- 2 kuru kayısı
- 1 kaşık portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
Portakallı Yulaf Lapası Tanımı Yapılışı
- Uygun bir pişirme kabına portakal suyunu, sütü ve yulafı ekleyip pişirelim.
- Yulaflar pişip lapalaşınca altını kapatalım.
- Sıcaklığı çıktıktan sonra tarçını ek edip karıştıralım.
- Ceviz ve kayısıları üzerine yerleştirelim.
- (kayısının yerine portakal parçacıkları da koyabilirsiniz).
- Hindistan cevizi ve portakal kabuğu rendesi ile süsleyelim.