
Pratik Lezzetli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- Et suyu veya su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Pratik Lezzetli Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağ tencereye alınır ,küçük küçük doğranan mantarlar yağda kavrulur.
- 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edilip un atılıp kavurmaya devam edilir.
- Üzerine kaynamış su ilave edilir, et suyu varsa et suyu yada tavuk suyu ilave edilir.
- Çorba kaynamaya başlamadan süt ilave edilip tuz karabiber atılır.
- Bir taşım kaynatılıp servis edilebilir .
- Gayet pratik ve lezzetlidir. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.