Pratik Küçük Pastacıklar Tanımı İçin Gereçler
Kakaolu kek için
- 80 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 150 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 25 gram kakao
- 3/2 çay bardağı sıcak su
- 3/1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı un
- 1 paket kremşanti
- 1 paket dr oetker creme ole vanilyalı puding
- 3 su bardağı süt
- Muz
- İncir
Pratik Küçük Pastacıklar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kremayı hazırlıyoruz. Kremşanti ve creme oleyi süt ile birlikte çırpıp sıkma torbasına koyup buzdolabına kaldırıyoruz. İsterseniz kremanın içine çikolata parçacıkları koyabilirsiniz.
- Sonra kekimizi yapıyoruz. Kakao su süt ve karbonatı güzelce karıştırıp soğuması için kenara koyuyoruz. Tereyağımız oda sıcaklığında olması lazım yumuşak lakin erimemiş. Tereyağını 2-3 dk çırpıyoruz. Tereyağına şekeri ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Çırptığımız yağ ile şekere yumurtaları tek tek ilave ederek çırpıyoruz. Un ve kakaolu karışımı 3 seferde ekleyerek spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
- Tepsimize yağlı kağıt serip üzerine kek hamurumuzu yaydırıyoruz. Ben 22×34 tepsi kullandım. Kekimizi 180 derecede ısıtılmış fırın da 20 dakika pişiriyoruz.
- Pişen keki soğumaya bırakıyoruz. Ilınan kekten fondan yardımı ile yuvarlaklar kestim. Toplam 14 adet küçük pastabanlar çıktı.
- Tekrar soğumaya bıraktım kekleri. Yeterlice soğuyunca servis tabağına 7 tane kek tabanlarından dizdim üzerine dilimlediğim muz ve incirden birer dilim koydum.
- Üzerlerine kremadan sıktım. Üzerine birer kat daha keklerden koyup tekrar krema sıktım. Sonra üzerlerine içine koyduğum incirler ile süsledim.
- İsterseniz çikolata rendeleyebilirsiniz. Tekrar dolaba koyup 4 5 saat dinlendirdim. Afiyet olsun???? ben bu tereyağlı kakaolu keki çok seviyorum.
- Bu keke krem peynir kreması da çok yakışıyor. Krem peynir tereyağı ve pudra şekerini çırpıp kullanabilirsiniz ve biraz limon kabuğu rendesi eklemeyi unutmayın. ????.