Pratik Minik Pideler Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
- 2 su bardağı kavrulmuş kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 kısım maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yumurta sarısı
- Susam
Pratik Minik Pideler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Milföylerimizi tezgahımıza serip çözülmesini beklerken iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Bir kasede kavrulmuş kıyma, ince doğranmış soğan, küçük doğranmış ceviz, baharatlar, zeytinyağı ve ince ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kare formunda olan milföyün içine bir tatlı kaşığı dolusu ekleyip sandal halini veriyoruz.
- Önce iki ucu sonra başka iki ucu birleştirerek ve yumurta sarısı sürüp susam serpiştiriyoruz.
- 180 derecede 20 dakika kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve sıcak sıcak servise hazır ???? afiyetler olsun