
Pratik Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 buçuk-3 su bardağı su
- 300 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan (isteğe bağlı rendeleyip suyunu sıkıp kullanabilirsiniz)
- 1 diş sarımsak(ezilmiş halde)
- Tuz
- Pul biber
- Kekik
- 3 yemek kaşığı galeta unu yahut 2 dilim bayat ekmek içi
- Bir tutam maydanoz
- Sıvı yağ
Pratik Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
- Evvel, köfte harcı için gerekli olan gereçlerin tamamı derin bir kap içerisine alınır ve güzelce yoğrulur.
- Hazırlanan köfte harcından misket büyüklüğünde kesimler kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır.
- Hazırlanan misket köfteler sıvı yağda hafif kızartılıp bir tabağa alınır. ????
- Şayet vaktiniz kısıtlıysa köfteleri kızartmadan da tencereye koyabilirsiniz. Pek hoş pişiyor merak etmeyin.
- Bir tencereye kuru soğan küçük doğranıp yarım çay bardağından az sıvı yağ konulup soğan kavrulur.
- 1 yemek kaşığı salça eklenip küp küp doğranmış patates eklenip 5 dakika kavrulmaya devam edilirsiniz.
- 2 su bardağı su eklenip kızarmış köfteler eklenip kısık ateşte patatesler pişene kadar pişirilir.
- Tuz ve baharatlar atılıp ocağın altı kapatılır. ????.