Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Probiyotik gıdaların faydaları

Probiyotik gıdaların faydaları
0
84

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Son dönemlerde adını sık sık duyduğumuz Probiyotik gıdaların ne denli faydalaı olduklarını biliyor musunuz?probiyotikgidalarinfaydalari5c43dfd19766djpegalt Probiyotik gıdaların faydalarıYeşil BezelyeYeşil bezelye probiyotik etkisi yeni keşfedilen gıdalardandır  Japon araştırmacıların çalışmalarına kadar bezelyede Leuconostocmesenteroides adlı probiyotik bakteriler bulunurBu bakteriler bağışıklık sistemindeki IgA antikorlarının seviyesini yükseltirler Bu antikorlar genelde hava kanallarının ve sindirim kanallarının iç yüzeyinde bulunurlar ve mukozanın bariyer fonksiyonunu iyileştirirlerYani bezelyenin içindeki probiyotiklerin faydaları enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına aleyhinde koruyucu etkileridir Isı,probiyotik bakterileri öldürebileceğinden ham bezelyenin salataya katılması ve atıştırmalık olarak tüketilmesi önerilirprobiyotikgidalarinfaydalari5c43dfd1cae3ejpegalt Probiyotik gıdaların faydalarıSiyah ÇikolataÇikolata severler için hoş bir haberimiz var Bitter çikolatanın da probiyotik özellikleri vardır Düşük ısılarda üretildiğinden, üreticiler siyah çikolataya, diğer süt ürünlerinden 4 kat artı probiyotik katabilmektedirlerBöylece çikolatadaki yardımcı bakterilerin keza sayısı ayrıca kalitesi yüksek olmaktadır Yapılan araştırmalarda akışkan süte katılan bakterilerin %2130’u sindirim sisteminden geçişte canlı kalırken, siyah çikolataya katılanlar %8091 oranında canlı kalmıştırprobiyotikgidalarinfaydalari5c43dfd1d6bc0jpegalt Probiyotik gıdaların faydalarıKefirİçindeki fazla miktarda laktik asidi bakterileri ve bifidus bakterileri baştan sona kefir, sindirim sistemindeki kötü bakterileri azaltır ve sindirime asistan olarak problemleri çözebilirKefir ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirirken, iyi bir protein, kalsiyum ve potasyum kaynağıdır Genellikle fermente bir süt ürünü olarak tüketilse de son yıllarda kefirin içimini daha şen ışık halkası getiren meyveli versiyonları üretilmiştirprobiyotikgidalarinfaydalari5c43dfd1e5be0jpegalt Probiyotik gıdaların faydalarıYoğurtProbiyotiklerin faydalarından faydalanmak isteyenlerin genel olarak birincil tercihi yoğurt olmaktadır Oysa yararları olsa da yoğurt çoğunlukla sindirim siteminin gereklilik duyduğu yararlı bakteri türlerinden bir veya ikisini içerir Bu muhakkak, yoğurdu küçük görmek için bir sebep değildirYapılan bir araştırmaya kadar sadece 4 hafta her tarafında günde iki kere probiyotik içeriği zenginleştirilmiş yoğurt tüketen kadınların beyin fonksiyonlarında olumlu değişimler olduğu görülmüştürprobiyotikgidalarinfaydalari5c43dfd1f17bejpegalt Probiyotik gıdaların faydalarıSauerkrautAlman tipi lahana turşusu olarak bildiğimiz sauerkraut, ham, fermente edilmiş lahanadır Vitamin içeriği epeyce zengindir Bu gıdada minimum 4 nesil, sindirim sistemi için faydalı süt asiti bakterisi mevcuttur Bu sebeple güvenilir bir probiyotik bakteri kaynağıdırYapılan bir araştırmaya göre bu  bakteri türü kalp hastalığı ve bazı kanserlerin görülme riskini azaltmaktadır Isı canlı bakterileri öldürebildiği için sauerkraut içindeki probiyotiklerin faydalarını almak istiyorsanız pastörize edilmemiş türlerini almanız önerilirprobiyotikgidalarinfaydalari5c43dfd2052e5jpegalt Probiyotik gıdaların faydalarıTurşuProbiyotik mi istiyorsunuz? Yeşil tüketin Leziz bir atıştırmalık olmanın yanında mayalanma yöntemiyle yapılan turşular bununla beraber iyi bir probiyotik kaynağıdırDiğer fermente sebzeler gibi turşu da bağırsak kanalı sağlığını destekler Mayalanma sürecinde kullanılan laktobasili bakterisi probiyotik rol oynar; sindirim kanalını daha sağlıklı kılarken, bir yanlamasına da B vitamini üretirOysa tuz, turşu yapımında çokça kullanıldığından, düşük tuzlu tüketiyorsanız turşu tüketimini kısıtlamanız gerekebilirprobiyotikgidalarinfaydalari5c43dfd212198jpegalt Probiyotik gıdaların faydalarıPeynirParmesan, Gouda ve Swiss gibi yumuşak fermente peynirler, sindirim kanalından canlı geçebilen iyi bakteriler barındırırlar Probiyotik peynirler bilhassa ihtiyar kişiler için iyi bir tercih olabilirÇünkü yapılan bir araştırmanın sonuçlarında tarafından 4 hafta boyunca haftada bir dilim Gouda peyniri tüketmek bağışıklık sisteminde olumlu sonuçlar yaratmıştır Çedar peynirindeki L Casei ve L Acidophilus bakterileri ise dinç kan basıncı değerlerini desteklemektedirprobiyotikgidalarinfaydalari5c43dfd219536jpegalt Probiyotik gıdaların faydaları
 
858,505Konular
982,831Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt