Puf Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 5 -5,5 bardak un
- Margarin
Puf Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm gereçler yoğurma kabına alınır .
- Ardından un ek edilir ,kulak göğsü yumuşaklığında 1 saat mayalandırılır.
- Mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır .
- Elle açtıktan sonra margarin sürülür, rulo halinde sarılır hal verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derecede pişirilir afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.