Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Puf Tereğlı Açma

Puf Puf Tereğlı Açma
0
26

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
puf-puf-teregli-acma.jpg

Puf Puf Tereğlı Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • Yarim paket yaş maya
  • 1 yumurta beyazı, sarısı üzere ayrılacak
  • Yaklaşık 5,5 su bardağı un (kontrollü koyalım)
  • Açmak için aralarına 50 gram yumusamis tereyağ
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

Puf Puf Tereğlı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un hariç malzemeleri derin bir kaba koyalım, karıştıralım ???? daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Biraz yumuşak bir hamur olsun ki pufpuf olsun açmamız ☺
  3. Hamurun üzerini kapatalım, 1 saat mayalansın ☺ mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım bir kenara dizelim. Bezeler in üzerini 15 dakika bir örtü ile kapatalım.
  4. Her birinin üzerlerine 1 tatlı kaşığı kadar yumuşak tereyağından koyalım vee elimizle tabaktan biraz büyük olacak şekilde tereyağı ile açalım, rulo yapalım ve bir ucundan tutup kıvıralım ve uçları birleştirelim simit yapar gibi.
  5. Her birini şekildeki gibi yapalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürüp, yarım saat tepside mayalandıralım. ????
  6. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim. ????. Afiyet olsun.
Puf Puf Tereğlı Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,789Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt