Puf Puf Tereğlı Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- Yarim paket yaş maya
- 1 yumurta beyazı, sarısı üzere ayrılacak
- Yaklaşık 5,5 su bardağı un (kontrollü koyalım)
- Açmak için aralarına 50 gram yumusamis tereyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
Puf Puf Tereğlı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç malzemeleri derin bir kaba koyalım, karıştıralım ???? daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Biraz yumuşak bir hamur olsun ki pufpuf olsun açmamız ☺
- Hamurun üzerini kapatalım, 1 saat mayalansın ☺ mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım bir kenara dizelim. Bezeler in üzerini 15 dakika bir örtü ile kapatalım.
- Her birinin üzerlerine 1 tatlı kaşığı kadar yumuşak tereyağından koyalım vee elimizle tabaktan biraz büyük olacak şekilde tereyağı ile açalım, rulo yapalım ve bir ucundan tutup kıvıralım ve uçları birleştirelim simit yapar gibi.
- Her birini şekildeki gibi yapalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürüp, yarım saat tepside mayalandıralım. ????
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim. ????. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.