Puf Puf Yumuşacık Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 adet yumurtanın akı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tane yaş maya
- 5,5-6 su bardağı un
- Yeteri kadar yumuşamış tereyağı
- İçine
- Beyaz peynir
- 2 yumurta sarısı
Puf Puf Yumuşacık Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına su, süt sıvı yağı, şeker ve mayayı koyup güzelce karıştırın. Başka malzemeleride ekleyip, birdaha karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyim yumuşak bir hamur yoğurun. 1 saat mayalandırın.
- Hamurdan 15 tane beze alıp, üzerlerine 1 er tatlı kaşığı yumuşak tereyağı koyup, 10 dk dinlendirin.
- Bezeyi elinizle genişletin yarım ay formunda katlayıp uç kısmına beyaz peynir koyup rulo halinde sarın.
- Sardınız ruloları çeke çeke uzatıp düğüm atın. Tüm bezeleri bu formda yapıp tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, üzerlerine susam yada haşhaş serpip, 20 dk mayalandırın.
- 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında kızara kadar pişirin. Afiyet olsun.