
Pufidik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su (kaynar su)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı maya
- Yarım 4/3 bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Hamuru açarken taze yağ
Pufidik Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu, yoğurdu, sütü ve kaynar suyu karıştırın, hamura öyle ilave edin.
- 1 çay bardagı sıvı yağı, 1 tüm yumurtayı ve diğerinin akını ((sarısı yüzü için)).
- 1 yemek kaşığı mayayı ve yarım çay bardağından biraz fazla şekeri ve 1 kaşık tuzu ilave edin.
- Yumuşak bi hamur olana dek yoğurun.
- Yoğurulan hamurdan alıp avuç içi kadar çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Arasına taze yağ sürerek bıçakla dilikler açtığınız hamuru yuvarlayarak şekil verin ve tepsiye dizip mayalanmaya bırakın.
- 1 saat sonra yüzüne 1 yumurta sarısını ,4 yemek kaşığı yağ ve 1 yemek kaşığı pekmez karışımını sürüp fırına sürün.180 derecede 25 dakika pişirin.Yüzü kızarınca fırından alın.
Pufidik Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı