
Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Püresi için;
- 6 adet patates
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1 bardak kaşar peyniri rendesi
- Karabiber ,tuz
- 1 kg küp doğranmış tavuk göğsü
- 2 adet soğan
- 4 adet çarliston biber
- 10 adet çeri domatesi (normal domateste kullanılabilir)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- Tuz ,karabiber, kimyon ,pulbiber
Püreli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi haşlamaya koyuyoruz .
- Haşlanan patateslere püre malzemelerini ekleyip blandırdan geçirip pürüzsüz bir püre elde ediyoruz .
- Daha sonra doğranan tavukları sıvı yağ döktüğümüz tavamızda suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz .
- Sırasıyla yarım ay doğranan soğanları ,sarımsağı ,biberleri ,domates ve salçasını ekleyip baharatlarını atıp deden yaprağınızda ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz .
- Tavuklarımız pişince altını kapatıyoruz .
- Servis tabağımızın altına patates püremizi kaşık yardımıyla yayıyoruz, ortasına tavuk sotemizi koyup sıcak servis ediyoruz ..

Püreli Tavuk Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı