Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmenin formülü

Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmenin formülü
0
242

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ramazan_ayini_saglikli_ve_zinde_gecirmenin_formulu-0.jpg

Ramazan periyodu boyunca sağlıklı beslenirken, koronavirüs salgınına karşı bağışıklığı kuvvetlendirmek büyük kıymet taşıyor. Değişen yemek saatleri ve uzun müddetli açlıktan sonra yanlışsız besinleri tüketerek, hem denetim dışı kilo alımına hem de oluşabilecek sindirim bozukluklarına mahzur olunabilir. Oruç tutarken sağlıklı kalmanın püf noktalarını açıklayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, "Pandemi nedeniyle hareket alanımızın kısıtlı olduğu Ramazan ayı boyunca uzun saatler aç kalmak, tercih edilen besinler, susuzluk üzere faktörler; başta süratli kilo alımı olmak üzere birtakım rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bu rahatsızlıklarla baş etmenin yolu ise sağlıklı ve kaliteli besinleri, muteber kaynaktan tüketmekten geçiyor. Sağlıklı çalışan bir sindirim sistemi fakat güçlü bir bağışıklık sistemi ile mümkün. Bu noktada da ton balığı, sofralar için en kıymetli besinlerden biri olarak karşımıza çıkıyor” diyen Yiğit, koronavirüs salgınına karşılık Ramazan'da bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğinin kıymetini vurguluyor.



İftarı sağlıklı, enfes menülerle karşılayın


Bilhassa Ramazan ayında istikrarlı ve sağlıklı beslenmenin, ömür biçimine entegre edilmesi gerektiğinin altını çizen Yiğit, "İçerdiği Omega-3 sayesinde bedende yağ depolanmasını engelleyerek, süratli yağ yakımı sağlayan balık; hücrelerin yenilenmesinde, bağışıklık sisteminin korunmasında, beyin damarlarının güçlü ve sağlıklı kalmasında tesirli mucizevi bir besin olma özelliği taşıyor.

Ton balığı tüketirken dikkat edilmesi gereken kimi noktalar var. Örneğin, Hint ve Atlantik Okyanusu'nun pak ve derin sularından sofralarımıza gelen ton balıklarını gönül rahatlığıyla tüketmek mümkün. Ayrıyeten gereken enerjiyi sağlıklı kaynaktan sunan ve böylelikle fazla kilo almamanıza takviye sunan ton balığı sayesinde hem sağlıklı hem de lezzetli iftar menüleri hazırlayabilirsiniz. Yüksek Omega- 3 içeren zeytinyağlı ton balığı kullanarak 4 tahıllı salatadan makarnaya, yulaf unlu pizzadan zeytinyağlılara kadar ziyafet tadında iftar menüleri hazırlayabilir; zinde ve sağlıklı bir oruç ayı geçirebilirsiniz.” dedi.



Sindirim sorunları hayat kalitenizi düşürmesin

Oruç ayı boyunca tercih edilen besinlerin sağlam ve kaliteli olmasından ölçüsüne, yemek yeme suratından tüketilen su oranına kadar birçok etkenin sindirim sistemiyle direkt alakalı olduğunu belirten Berrin Yiğit, "İftar ve sahurda tüketilen sıhhatsiz besinler, şişkinlik, gaz, kabızlık üzere problemlere yol açarken, uyku kalitesini, münasebetiyle hayat kalitesini de direkt tesirler. Bu sebeple mideyi yormayan, uzun mühlet tokluk hissi yaşatan, protein, vitamin ve Omega-3 bakımından güçlü besinlere sofralarda yer vermek için en yanlışsız vakit. Global salgınla uğraş ettiğimiz bu günlerde, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı beden direncini artıran besinler ortasında ton balığı öne çıkıyor. Metabolizmayı güçlendirerek sindirimi kolaylaştıran bu besin, gün uzunluğu tokluk hissi vererek, bedenin muhtaçlık duyduğu vitamin ve minerali de sağlıyor” diyor.


 

Similar threads

Ramazan ayında sahur ve iftar için genel sağlıklı beslenme tekliflerine geçmeden evvel, oruç müddetinde bedenimizde olanlarlardan basitçe bahsetmek isterim. Oruç periyodunda 16-17 saat ortası açlık kelam konusu ve vücut aç kaldığı bu süreçte kendini yenileme, onarma, toksinlerden bedeni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Ramazan ayında oruç tutarken de istikrarlı beslenmek ve bunu egzersizle destekleyerek sağlıklı kalmak mümkün Ramazan ayında diyaneti vecibemizi bölgesine getirmek üzere tutulan oruç, bir ay mühletle beslenme tertibini külliyen değiştiriyor. Bu nedenle oruç tutarken vücudumuzun muhtaçlığı olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Ramazan ayının gelmesiyle, 'Ramazanda nasıl beslenmeliyiz' sorusu akıllarda yer edinmeye başladı. 'Sahurda ne yenmeli? Su tüketimimiz ne seviyede olmalı?' üzere çokça sorulan sorulara Uzman Diyetisyen Ecem Ocak karşılık verdi. Kelamlarına, 'Ramazan ayı beslenme sistemimizin değiştiği bir aydır'...
Cevaplar
0
Görüntüleme
242
Ramazan ayının başlamasına günler kala uzmanlar önemli açıklamalarda bulunuyor. Uzun günlere denk gelen Ramazan ayında uzmanlar beslenme ve uykunun önemine dikkat çekti. Bağışıklık sisteminin güçlü olmasının altını çizen uzmanlar bu ay içerisinde kimlerin daha riskli olduklarını da açıkladı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
11 Ayın Sultanı Ramazan her yıl olduğu üzere bu yıl da meskenlere huzur ve rahmeti ile geliyor. Lakin Ramazan ayında beslenme sisteminin değişmesi, hareketin azalması ile iftar ve sonrasında tüketilen ağır besinler üzere pek çok neden bedende birtakım değişikliklere yol açabiliyor. Ramazan ayını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,497Konular
981,904Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt