Ramazan Pidesi (Poğaça Hamuru Üzere Hakikaten Çok Lezzetli Tarifim) İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta 1 yumurta sarısı üzerine
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Ramazan Pidesi (Poğaça Hamuru Üzere Nitekim Çok Lezzetli Tarifim) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 su bardağı un bir derin kaba alalım ve ortasına havuz halini verelim.
- 1 su bardağı süt ılıttıktan sonra unun ortasına dökünüz.
- 1 su bardağı ılık suyumuzu unun içerisine ekleyelim.
- 1 paket yaş maya yahut kuru mayayı gereçlerin ortasına koyunuz.
- 1 tatlı kaşığı tuz ekleyiniz ve daha sonra 1,5 tatlı kaşığı toz şekerini ekleyiniz.
- 2 yumurta kırınız birinin sarısını ayırınız.
- Üzerine sürmek için ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuzu 35/40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Üzerini streçle kapatıp mayalanmaya bırakınız.
- Mayalanan hamurumuzu 2 beze haline ayırınız.
- Tepsiye yağlı kağıt yahut tepsimize yağ sürebilirsiniz.
- Beze haline getirdiğimiz hamurlarımızı güzelce merdane yahut elle açabilirsiniz büyüklüğünü siz ayarlaya bilirsiniz arzuluyarak isterseniz fazla açmanıza gerek yok hamurumuz fazla incelmesin diye isterseniz.
- Açtığımız hamurumuza tırnak halini verebilirsiniz.
- Bir kaseye 1 yumurta sarısını ekleyiniz ve üzerine 1/2 yemek kaşığı yoğurt koyunuz ve 1/2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırınız.
- Hazırladığımız sosu pidemizin üzerine sürüp tekrardan verdiğiniz biçimlerin üzerine tekrar verebilirsiniz üzerlerine susam yahut çörek otunun serpiniz.
- 180 derece 25/30 dakika kadar pişiriniz.Şimdiden afiyet bal şeker olsun ????????????.