
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Gereçler
Ön maya
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya yahut yarım paket yaş maya
- 2 su bardağı su
- 4.5 su bardağı un
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- Çeyrek çay bardağı su
- 2 silme yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Ramazan Pidesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ön mayayı tahta kaşıkla karıştırarak hazırlayıp kenara alıyoruz.
- Ana hamuru da hazırlayıp kenarda bekletiyoruz. Yaklaşık 20dk sonra iki hamuru kabarcıklarını söndürmeden tahta kaşıkla alttan üste karıştırıyoruz.
- Tuzunu ekleyip elimizle tekrar karıştırıyor ve dinlenmeye bırakıyoruz. Kabarcıkları söndürmemeye dikkat ediyoruz.
- 20-25dk sonra alttan üste katlayarak karıştırıyor tekrar dinlenmeye bırakıyoruz. Bu süreci 2kez daha yapıyoruz.
- Sonrasında hamuru 2ye bölüp tepsiye alıyoruz. 15 dk kadar daha tepside bekletiyoruz.
- Sonrasında üzerine bulamaç sürerek elimizle hal veriyoruz.
- Evvelden ısıtılmış alt üst ayar 200-220 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.