Ramazanda Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir
Ramazanda Tok Tutan Besinler
Ramazan ayında oruc tutarken tok kalabilmek de onemli Bunyemizi tok tutan yiyecekleri bilirsek orucumuzu da o kadar sağlıklı tutabiliriz
Uzmanlar, oruc tutanlara iftara kadar acıkmamaları icin sahurda yulaf gibi posalı gıdalar yemelerini oneriyorEn onemli ozellik; yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamaktır Oruc tutan kişi ihtiyac duyduğu protein, vitamin ve minerali sağlayacak olan besinleri iftar ve sahur arasındaki zamana dengeli şekilde dağıtmalı Oğun sayısına dikkat etmeli
Tokluğu uzun sure surdurecek olan besin grupları; sindirimi ve emilimi uzun suren gıdalardır Oncelikle aclığın kaynağı kan şekerinin duşmesi ise, ilk hedef kan şekerinin hızlı duşuşunu engelleyecek gıdalar olmalıdır Yani glisemik indeksi ve yuku duşuk gıdalar!
Glisemik indeks; yenilen bir besinin kan şekerini yukseltme derecesini gosterir Ramazanda bizim isteğimiz; kan şekerimizi hızlı yukselten gıdalardansa yavaş yukselten ve yavaş duşmesini sağlayacak gıdaların tuketilmesidir
Glisemik indeksi duşuk gıdalar kişilerin daha uzun sure tok kalmalarını sağlar Orneğin; beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, meyve suyu yerine meyvenin kendisi gibi tercihler yapılmalıdır
Ramazanda Tok Tutan Besinler
Ramazan ayında oruc tutarken tok kalabilmek de onemli Bunyemizi tok tutan yiyecekleri bilirsek orucumuzu da o kadar sağlıklı tutabiliriz
Uzmanlar, oruc tutanlara iftara kadar acıkmamaları icin sahurda yulaf gibi posalı gıdalar yemelerini oneriyorEn onemli ozellik; yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamaktır Oruc tutan kişi ihtiyac duyduğu protein, vitamin ve minerali sağlayacak olan besinleri iftar ve sahur arasındaki zamana dengeli şekilde dağıtmalı Oğun sayısına dikkat etmeli
Tokluğu uzun sure surdurecek olan besin grupları; sindirimi ve emilimi uzun suren gıdalardır Oncelikle aclığın kaynağı kan şekerinin duşmesi ise, ilk hedef kan şekerinin hızlı duşuşunu engelleyecek gıdalar olmalıdır Yani glisemik indeksi ve yuku duşuk gıdalar!
Glisemik indeks; yenilen bir besinin kan şekerini yukseltme derecesini gosterir Ramazanda bizim isteğimiz; kan şekerimizi hızlı yukselten gıdalardansa yavaş yukselten ve yavaş duşmesini sağlayacak gıdaların tuketilmesidir
Glisemik indeksi duşuk gıdalar kişilerin daha uzun sure tok kalmalarını sağlar Orneğin; beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, meyve suyu yerine meyvenin kendisi gibi tercihler yapılmalıdır