iltasyazilim
FD Üye
Ramazanda Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir
Ramazanda Tok Tutan Besinler
Ramazan ayında oruç tutarken tok kalabilmek de kayda değer Bünyemizi tok tutan yiyecekleri bilirsek orucumuzu da pek dinç tutabiliriz
Uzmanlar, oruç tutanlara iftara dek acıkmamaları için sahurda yulaf gibi posalı gıdalar yemelerini öneriyorEn manâlı özellik; yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamaktır Oruç tutan birey gereklilik duyduğu protein, vitamin ve minerali sağlayacak olan besinleri iftar ve sahur arasındaki zamana dengelenmiş şekilde dağıtmalı Öğün sayısına dikkat etmeli
Tokluğu uzun süre sürdürecek olan besin grupları; sindirimi ve emilimi uzun süren gıdalardır Ilk Kez açlığın kaynağı kan şekerinin düşmesi ise, birincil hedef kan şekerinin çabuk düşüşünü engelleyecek gıdalar olmalıdır Yani glisemik indeksi ve yükü düşük gıdalar!
Glisemik indeks; yenilen bir besinin kan şekerini yükseltme derecesini gösterir Ramazanda bizim isteğimiz; kan şekerimizi çabuk yükselten gıdalardansa yavaş yükselten ve yavaş düşmesini sağlayacak gıdaların tüketilmesidir
Glisemik indeksi düşük gıdalar kişilerin daha uzun zaman tok kalmalarını sağlar Mesela; beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, meyve suyu yerine meyvenin kendisi gibi tercihler yapılmalıdır *
Ramazanda Tok Tutan Besinler
Ramazan ayında oruç tutarken tok kalabilmek de kayda değer Bünyemizi tok tutan yiyecekleri bilirsek orucumuzu da pek dinç tutabiliriz
Uzmanlar, oruç tutanlara iftara dek acıkmamaları için sahurda yulaf gibi posalı gıdalar yemelerini öneriyorEn manâlı özellik; yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamaktır Oruç tutan birey gereklilik duyduğu protein, vitamin ve minerali sağlayacak olan besinleri iftar ve sahur arasındaki zamana dengelenmiş şekilde dağıtmalı Öğün sayısına dikkat etmeli
Tokluğu uzun süre sürdürecek olan besin grupları; sindirimi ve emilimi uzun süren gıdalardır Ilk Kez açlığın kaynağı kan şekerinin düşmesi ise, birincil hedef kan şekerinin çabuk düşüşünü engelleyecek gıdalar olmalıdır Yani glisemik indeksi ve yükü düşük gıdalar!
Glisemik indeks; yenilen bir besinin kan şekerini yükseltme derecesini gösterir Ramazanda bizim isteğimiz; kan şekerimizi çabuk yükselten gıdalardansa yavaş yükselten ve yavaş düşmesini sağlayacak gıdaların tüketilmesidir
Glisemik indeksi düşük gıdalar kişilerin daha uzun zaman tok kalmalarını sağlar Mesela; beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, meyve suyu yerine meyvenin kendisi gibi tercihler yapılmalıdır *