Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazanın Gülü Güllaç

Hoş geldin! btwww1 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Ramazanın Gülü Güllaç
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ramazan-in-gulu-gullac.jpg

Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı İçin Gereçler

  • 10 güllaç yaprağı
  • 1 litre + 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
Ortası İçin
  • 1, 5-2 su bardağı ceviz (Fındık yahut antep fıstığı da kullanabilirsiniz )
  • 1 su bardağı kadar hindistan cevizi

Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı Yapılışı

  1. Süt ve şekeri parmağımızı yakmayacak kadar karıştırarak şekeri eriterek ısıtıyoruz. Çok sıcak olursa yapraklarınız erir. Soğuk olursa ıslanmaz. Süt şerbetimizi bir tepsiye döküyoruz.
  2. Yaprakları tek tek ıslatarak bir borcama yahut tepsiye alıyoruz. Ben dikdörtgen kullandığım için ikiye bölerek yerleştirdim.
  3. Yuvarlak tepside de yapabilirsiniz. Yarısına gelince 2-3 kepçe daha sütlü şerbetten gezdirip önce cevizleri sonra üzerine hindistan cevizlerini serpiyoruz.
  4. Tıpkı şekilde kalan güllaç yapraklarını da üstüne dizip artan bütün sütü üzerine döküyoruz. Yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Bütün sütü çekecektir. İşlemlerinizi biraz süratli yapın ki süt soğumasın.
  5. En son dilimleyip süsleyerek buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
 
858,505Konular
982,613Mesajlar
33,037Kullanıcılar
link67Son üye
Üst Alt