Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Rengarenk Karışık Turşu Tarifi

Rengarenk Karışık Turşu Tarifi
0
29

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
rengarenk-karisik-tursu-tarifi.jpg

Rengarenk Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler


5 lt ilk kavanoz için;
  • 3 kg kornişon (Biber havuç yeşil domates lahana vs)
  • 2 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı kaya tuzu
  • 1 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı nohut
  • 1 tane aspirin
  • 2,5 lt su
  • 15-20 diş kadar sarımsak
  • Kereviz yaprağı ve sapı
  • Elma

Rengarenk Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce turşuluk malzemeleri iyice yıkıyoruz. Bıçak veya çatalla deliyoruz. Nohutları kavanozun altına atıyoruz.
  2. Birkaç diş sarımsak atarak malzemeleri doldurmaya başlıyoruz.
  3. Karışık yapacaksak birkaç biber, kornişon, kırmızı biber, yeşil domates, havuç, lahana vs gibi (Sarımsakları da aralara koyarak) istediğimiz malzemeleri ilave ederek kavanozu dolduruyoruz.
  4. İki su bardağı sirkeyi ilave ediyoruz.
  5. 2, 5 lt kadar suya; tuzu, limon tuzunu, aspirini, şekeri ilave ederek iyice karıştırıp kavanoza ilave ediyoruz (Kereviz yaprağı ve sapı varsa onları da aralara koyuyoruz)
  6. Üzerine bir dilim elma koyup separatörü koyarak kapağını kapatıyoruz.
  7. 20 kg kornişon, 2, 5 kg yeşil domates, 1 kg kadar havuç, 6 kg kadar karışık biber kullandım. 11 adet 5 lt lik turşum oldu.
  8. Bazılarını karışık, birkaçını da sadece kornişon yaptım.
  9. Turşuluk lahanalar henüz çıkmadığı için karıştıramadım, kereviz sapı ve yaprağı da güzel koku vermesi için konabilir. Kereviz henüz çıkmadığı için koyamadım.
  10. Yaptığımız turşu sabaha kadar biraz yumuşadığı için kalan malzemeleri sabah ilave ederek kapağını kapatıp kaldırıyorum.
  11. Malzemeleri ilave ederken biraz suyunu boşaltmak gerekiyor. Onu da bir şişeye koyarak turşuyu yemeye başladığımızda eksilen suyu tamamlanabiliriz.
  12. Turşumuz bittiğinde lahana alarak kavanozda kalan suya koyarak nefis lahana turşusu yapabiliriz,.
  13. Birkaç hafta içinde turşumuz olacaktır. Kuru fasulye, bulgur pilavı vs gibi yemeklerle turşumuzu tadına vararak tüketiyoruz. Afiyet olsun ????.
Rengarenk Karışık Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Antep Tarzı Karışık Turşu Tanımı İçin Gereçler 1 kg kornişon salatalık700 gr turşuluk ince kabuklu biber250 gr küçüklerin den havuç1.200 litre üzüm sirkesi1 litre kaynayıp soğumuş su10 dış iri sarımsak1 çay bardağı iri tuz1 olağan aspirin5 litrelik cam kavanoz Antep Yöntemi Karışık Turşu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg  sivri biber (Ben kullanmadım )Yarım kg fasulye2 adet havuç1 kg acurYarım orta boy beyaz lahana (Ben kullanmadım1 kg ham domates (Ben kullanmadım)2 adet kırmızı biber (Ben kullanmadım)3 baş sarımsak250 gram süs biberi1 küçük karnabahar (Ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme Tanımı İçin Malzemeler Evdeki eski turşu malzemeleri 1 kilo kornişon iri salatalık turşusu1 kilo ufak kornişon salatalık turşusu1 ufak kase doğranmış acı biber turşusu Yeni materyaller. 1 küçük beyaz lahana1 küçük karnabahar1 demet kereviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler Küçük boy karnabaharOrta boy lahanaYarım kilo havuçYarim kilo biber7-8 tane domates10 tane salatalık2 kelle sarımsak1 çay bardağı sirke1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı limon tozuKaynar su kavanozun aldığı kadar1 kiloluk kavanoz Karışık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Karışık Turşu Tarifi ( Videolu Anlatım) İçin Malzemeler 2 kilo turşuluk tarla salatalıkYarım kilo kıl sivri biberYarım kilo tatlı biber250 gram kırmızı biber750 gram havuç3 çay bardağı sirke9 yemek kaşığı kaya tuzu1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı limon tuzu1 avuç nohut1 büyük baş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt