Rengarenk Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
5 lt ilk kavanoz için;
- 3 kg kornişon (Biber havuç yeşil domates lahana vs)
- 2 su bardağı sirke
- 1 su bardağı kaya tuzu
- 1 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı nohut
- 1 tane aspirin
- 2,5 lt su
- 15-20 diş kadar sarımsak
- Kereviz yaprağı ve sapı
- Elma
Rengarenk Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce turşuluk malzemeleri iyice yıkıyoruz. Bıçak veya çatalla deliyoruz. Nohutları kavanozun altına atıyoruz.
- Birkaç diş sarımsak atarak malzemeleri doldurmaya başlıyoruz.
- Karışık yapacaksak birkaç biber, kornişon, kırmızı biber, yeşil domates, havuç, lahana vs gibi (Sarımsakları da aralara koyarak) istediğimiz malzemeleri ilave ederek kavanozu dolduruyoruz.
- İki su bardağı sirkeyi ilave ediyoruz.
- 2, 5 lt kadar suya; tuzu, limon tuzunu, aspirini, şekeri ilave ederek iyice karıştırıp kavanoza ilave ediyoruz (Kereviz yaprağı ve sapı varsa onları da aralara koyuyoruz)
- Üzerine bir dilim elma koyup separatörü koyarak kapağını kapatıyoruz.
- 20 kg kornişon, 2, 5 kg yeşil domates, 1 kg kadar havuç, 6 kg kadar karışık biber kullandım. 11 adet 5 lt lik turşum oldu.
- Bazılarını karışık, birkaçını da sadece kornişon yaptım.
- Turşuluk lahanalar henüz çıkmadığı için karıştıramadım, kereviz sapı ve yaprağı da güzel koku vermesi için konabilir. Kereviz henüz çıkmadığı için koyamadım.
- Yaptığımız turşu sabaha kadar biraz yumuşadığı için kalan malzemeleri sabah ilave ederek kapağını kapatıp kaldırıyorum.
- Malzemeleri ilave ederken biraz suyunu boşaltmak gerekiyor. Onu da bir şişeye koyarak turşuyu yemeye başladığımızda eksilen suyu tamamlanabiliriz.
- Turşumuz bittiğinde lahana alarak kavanozda kalan suya koyarak nefis lahana turşusu yapabiliriz,.
- Birkaç hafta içinde turşumuz olacaktır. Kuru fasulye, bulgur pilavı vs gibi yemeklerle turşumuzu tadına vararak tüketiyoruz. Afiyet olsun ????.