bilgisayarci
FD Üye
Revani Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı irmik
- Elenmiş 1 su bardağı un
- Elenmiş 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetimizi hazırlayalım.
- Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ek ederek son sefer çırpalım.
- Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm’lik borcama boşaltalım ve evvelce ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Daha sonra birinci sıcaklığı çıkınca çabucak şerbetimizi üzerinde gezdirelim, daha sonra da istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.