iltasyazilim
FD Üye
Roka Faydaları Nelerdir
Rokanın yararları
Roka Nelere İyi Kazanç
Kokulu bir bitki olan roka, C vitamini açısından epeyce zengindir Keza, K ve P vitamini ile değişik mineraller içerir
Bir veya iki takvim otsu bitkiler Yapraklar toplu, disli kenarli ve tüylüdür Çiçekler sarımtrak veya beyazımsı olup, üzerleri morumsu damarlıdır Sebze olarak bahçelerde yetistirilir Sert kokulu ve baharatıi bir bitkidir Kök ve tohumdan üretilir Bol sulak yerlerde yetisir
Kullanıldığı yerler:
Bitkinin yapraklari yakici, leziz bir uçucu yag ihtivâ eder ve C vitamini tasir C vitamini miktari epeyce yüksek olup, 100 gram tâze yaprakta aşağı yukarı 150 mg dek bulunur Roka yapraklari daha fazla sonbahar ve kis aylarinda salata olarak kullanilir Istah açici, uyarici, zor verici ve öksürük kesici özelliği vardır Tohumları da aynı etkileri gösterir Afrodizyak özeliği vardır
Rokanın Faydaları:
Roka iştah açıcıdır Mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır İdrar söktürücüdür Karaciğere faydalıdır Karaciğer ağrılarını giderir, kanı temizler ve sarılığı keser Uyarıcıdır Vücuda baskı verir Bağışıklık sistemini güçlendirir Cinsel gücü ve ricası arttırır Öksürüğü keser Vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına tezgâhtar olur
Dağıtılmış esansları, P ve K vitaminleri, çok faydalı mineralleri taşıyan rokanın, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren ifade ediliyor
Uzmanlar, yeşil salata biçiminde yenen rokanın, tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırdığını, hazmı arttırdığını, iştahı açtığını, böbrekleri çalıştırdığını,öksürük kesici, idrar söktürdüğünü ve karında toplanan suyu boşalttığını bildiriyor
Roka Nasıl Kullanılır?
Rokanın yaprakları, kökü ve tohumları kullanılır Kökünden ve tohumlarından baharat üretilir Baharatı yemeklere aroma ve lezzet vermek için kullanılır Yapraklarının ise salatası yapılır *
Rokanın yararları
Roka Nelere İyi Kazanç
Kokulu bir bitki olan roka, C vitamini açısından epeyce zengindir Keza, K ve P vitamini ile değişik mineraller içerir
Bir veya iki takvim otsu bitkiler Yapraklar toplu, disli kenarli ve tüylüdür Çiçekler sarımtrak veya beyazımsı olup, üzerleri morumsu damarlıdır Sebze olarak bahçelerde yetistirilir Sert kokulu ve baharatıi bir bitkidir Kök ve tohumdan üretilir Bol sulak yerlerde yetisir
Kullanıldığı yerler:
Bitkinin yapraklari yakici, leziz bir uçucu yag ihtivâ eder ve C vitamini tasir C vitamini miktari epeyce yüksek olup, 100 gram tâze yaprakta aşağı yukarı 150 mg dek bulunur Roka yapraklari daha fazla sonbahar ve kis aylarinda salata olarak kullanilir Istah açici, uyarici, zor verici ve öksürük kesici özelliği vardır Tohumları da aynı etkileri gösterir Afrodizyak özeliği vardır
Rokanın Faydaları:
Roka iştah açıcıdır Mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır İdrar söktürücüdür Karaciğere faydalıdır Karaciğer ağrılarını giderir, kanı temizler ve sarılığı keser Uyarıcıdır Vücuda baskı verir Bağışıklık sistemini güçlendirir Cinsel gücü ve ricası arttırır Öksürüğü keser Vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına tezgâhtar olur
Dağıtılmış esansları, P ve K vitaminleri, çok faydalı mineralleri taşıyan rokanın, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren ifade ediliyor
Uzmanlar, yeşil salata biçiminde yenen rokanın, tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırdığını, hazmı arttırdığını, iştahı açtığını, böbrekleri çalıştırdığını,öksürük kesici, idrar söktürdüğünü ve karında toplanan suyu boşalttığını bildiriyor
Roka Nasıl Kullanılır?
Rokanın yaprakları, kökü ve tohumları kullanılır Kökünden ve tohumlarından baharat üretilir Baharatı yemeklere aroma ve lezzet vermek için kullanılır Yapraklarının ise salatası yapılır *