iltasyazilim
FD Üye
Royal Icing (Kraliyet Kaplaması) Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye Hamuru İçin;
*250 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
*1 adet büyük yumurta
*Kabartma Tozu
*Vanilya
*1 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı un
Glazür için;
*2 adet yumurta akı
*300 gr pudra şekeri
*2 tatlı kaşığı limon suyu
*Gıda boyası
Royal Icing (Kraliyet Kaplaması) Tarifi Yapılışı
1
*Kurabiye hamuru için un hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın buzdolabında biraz dinlendirin
*Kurabiye hamurunuzu yarım santim kalınlığında kalacak şekilde merdane yardımı ile açın istediğiniz şekilde kalıplarla çıkarın (isteğe göre uzun kürdanları dikkatlice geçirebilirsiniz)
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı kızarana kadar yaklaşık 1013 dk kontrollü pişirin
*Glazürü için yumurtanın akı ve limonun suyunu iyice çırpın pudra şekerini eleyerek ilave edip bembeyaz bir renk alana kadar çırpın (glazürünüzün olduğunu anlamak için; kabınızı ters çevirin eğer akmıyorsa olmuş demektir, akıyorsa biraz daha çırpmalısınız) ve istediğiniz renk gıda boyası ile renklendirin
*Glazürü sıkma torbasına doldurun ve en ince ucunuzu takın önce kurabiyenin etrafına ince bir çizgi çekin sonra içini glazür doldurun iğneyle yayılmasına yardımcı olabilirsiniz, kurabiyeyi hafifçe masaya vurun üstü pürüzsüz bir hal alsın üzerine diğer renk ile hemen puantiyeler yapın ve masaya hafifçe vurun puantiyeler içine yerleşip pürüzsüz bir görüntü alacaktır bu işlemleri yaparken glazürün kuramamasına özen gösterin (Bu bölüm tamamen hayal gücünüze kalmış)
*Glazürlü Kurabiyelerin üzeri kurayana kadar bekletin daha sonra ister tek tek poşetleyip kullanabilirsiniz
*AFİYET OLSUN
*250 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
*1 adet büyük yumurta
*Kabartma Tozu
*Vanilya
*1 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı un
Glazür için;
*2 adet yumurta akı
*300 gr pudra şekeri
*2 tatlı kaşığı limon suyu
*Gıda boyası
Royal Icing (Kraliyet Kaplaması) Tarifi Yapılışı
1
*Kurabiye hamuru için un hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın buzdolabında biraz dinlendirin
*Kurabiye hamurunuzu yarım santim kalınlığında kalacak şekilde merdane yardımı ile açın istediğiniz şekilde kalıplarla çıkarın (isteğe göre uzun kürdanları dikkatlice geçirebilirsiniz)
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı kızarana kadar yaklaşık 1013 dk kontrollü pişirin
*Glazürü için yumurtanın akı ve limonun suyunu iyice çırpın pudra şekerini eleyerek ilave edip bembeyaz bir renk alana kadar çırpın (glazürünüzün olduğunu anlamak için; kabınızı ters çevirin eğer akmıyorsa olmuş demektir, akıyorsa biraz daha çırpmalısınız) ve istediğiniz renk gıda boyası ile renklendirin
*Glazürü sıkma torbasına doldurun ve en ince ucunuzu takın önce kurabiyenin etrafına ince bir çizgi çekin sonra içini glazür doldurun iğneyle yayılmasına yardımcı olabilirsiniz, kurabiyeyi hafifçe masaya vurun üstü pürüzsüz bir hal alsın üzerine diğer renk ile hemen puantiyeler yapın ve masaya hafifçe vurun puantiyeler içine yerleşip pürüzsüz bir görüntü alacaktır bu işlemleri yaparken glazürün kuramamasına özen gösterin (Bu bölüm tamamen hayal gücünüze kalmış)
*Glazürlü Kurabiyelerin üzeri kurayana kadar bekletin daha sonra ister tek tek poşetleyip kullanabilirsiniz
*AFİYET OLSUN