Rulo Krep Pasta Tarifi İcin Malzemeler Krepler icin;
*3 yumurta
*2 su bardağı sut
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*9 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı kakao
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Kreplerin icine;
*2 paket kremşanti
*2 cay bardağı sut
Orasına muhallebi;
*4 su bardağı sut
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 portakal kabuğu rendesi
Uzeri icin;
*Cilek
Rulo Krep Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle bir kapta krem şantiyi hazır ediyorum ve soğuması icin dolaba atıyorum
*Sonra kek yapar gibi krep malzemelerini karıştırıyorum
*Sonra teflon bir tavama sıvı yağ dokuk pecete yardımıyla silip geri alıyorum
*Yuvarlak kelepce kalıbımın tabanı bukluğunde krepler elde ediyorum
*Hamur biraz akışkan oluyor
*Goz goz olunca obur tarafını cevirip 510 sn bekletip alıyorum
*Bu şekilde benim 6 7 tane krebim oluyor
*Krepler soğuduktan sonra puruzsuz olan kısım dışta olacak şekilde obur tarafına kremşantiyi surup rula yapıyorum
*Bu şekilde hepsini tamamlayıp buzdolabın dondurucu kısmına koyuyorum
*Bir tanesini pastanın tabanı icin ayırıyorum
*Sonra muhallebisinin yapımına geciyorum
*Vanilya ve tereyağı haric tum malzemeleri tencereme alıyorum
*Orta ateşte surekli karıştırıyorum
*Katılaşmaya başlayınca tereyağı ve vanilini ilave edip 12 dk daha karıştırıp altını kapatıyorum
*Biraz soğuyana kadar aralıklı olarak karıştırmaya devam ediyorum
*Dolapta sertleşen krepleri cıkarıp 2 cm genişliğinde halkalar kesiyorum
*Kelepceli kalıbımın tabanına ayırdığım krebi koyup kenarlarına da bu kestiğim ruloları diziyorum
*Sonra iyice soğumuş olan muhallebimi icine dokuyorum kaşık yardımıyla yayıyorum
*En son uzerine de rulolardan diziyorum
*Dolapta 67 saat bekledikten sonra uzerini arzuladığım şekilde cilekle susleyip kalıptan cıkarıyorum Servise hazır
Afiyet olsun
*3 yumurta
*2 su bardağı sut
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*9 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı kakao
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Kreplerin icine;
*2 paket kremşanti
*2 cay bardağı sut
Orasına muhallebi;
*4 su bardağı sut
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 portakal kabuğu rendesi
Uzeri icin;
*Cilek
Rulo Krep Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle bir kapta krem şantiyi hazır ediyorum ve soğuması icin dolaba atıyorum
*Sonra kek yapar gibi krep malzemelerini karıştırıyorum
*Sonra teflon bir tavama sıvı yağ dokuk pecete yardımıyla silip geri alıyorum
*Yuvarlak kelepce kalıbımın tabanı bukluğunde krepler elde ediyorum
*Hamur biraz akışkan oluyor
*Goz goz olunca obur tarafını cevirip 510 sn bekletip alıyorum
*Bu şekilde benim 6 7 tane krebim oluyor
*Krepler soğuduktan sonra puruzsuz olan kısım dışta olacak şekilde obur tarafına kremşantiyi surup rula yapıyorum
*Bu şekilde hepsini tamamlayıp buzdolabın dondurucu kısmına koyuyorum
*Bir tanesini pastanın tabanı icin ayırıyorum
*Sonra muhallebisinin yapımına geciyorum
*Vanilya ve tereyağı haric tum malzemeleri tencereme alıyorum
*Orta ateşte surekli karıştırıyorum
*Katılaşmaya başlayınca tereyağı ve vanilini ilave edip 12 dk daha karıştırıp altını kapatıyorum
*Biraz soğuyana kadar aralıklı olarak karıştırmaya devam ediyorum
*Dolapta sertleşen krepleri cıkarıp 2 cm genişliğinde halkalar kesiyorum
*Kelepceli kalıbımın tabanına ayırdığım krebi koyup kenarlarına da bu kestiğim ruloları diziyorum
*Sonra iyice soğumuş olan muhallebimi icine dokuyorum kaşık yardımıyla yayıyorum
*En son uzerine de rulolardan diziyorum
*Dolapta 67 saat bekledikten sonra uzerini arzuladığım şekilde cilekle susleyip kalıptan cıkarıyorum Servise hazır
Afiyet olsun