
Sade Kek (Pakmaya Mayalı Kek Harcıyla Hazırlandı) Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket pakmaya mayalı kek harcı
- 1 tutam tuz
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı damla çikolata
Sade Kek (Pakmaya Mayalı Kek Harcıyla Hazırlandı) Tanımı Yapılışı
- Bir çırpma kabına yumurtaları, toz şekeri ve tuzu alıp köpük köpük olana kadar çırpın.
- Ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar hoş kabarır.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ek edip karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
- Farklı kaba mayalı kek harcı ve unu alıp karıştırın isteğe nazaran kakao da koyabilirsiniz.
- Çırpmış olduğumuz yumurtaların üzerine un karışımını eleyerek koyun ve mikser kısa mühlet çırptıktan sonra yağlanmış ve unlanmış olan kek kalıbımıza harcı dökün.
- Ben 22 cm yuvarlak kek kalıbı kullandım. Ortası delikli isteğe nazaran borcam yada tepside de yapabilirsiniz.
- Keki kalıba döktükten sonra soğuk fırında 10 dk bekletin.
- Sonrasında fırını 175 ° derece ayarlayıp 35 – 45 dk ortası uygunca pişene kadar bekleyin.
- Pişen kekimizi fırından çıkartıp soğumasını 15 -20 dk bekleyin. Sonrasında üzerine hazır çikolata sosu yada dekor çikolata sosuyla form verebilirsiniz.