Sabahtan kahvaltı yapmadan güne başlatmak, şişmanlığın oluşmasına zemin hazırlar ve vücüt, bünye buna artan bir şekilde bağışıklık kazanırDoğru beslenmeyi uygulayabilmek için önce kötü, zararlı alışkanlıklarınızı bırakmanız gerekiyor Bu alışkanlıklar ya doğumdan itibaren başlayarak çocukluk ve ergenlik dönemlerinde anne, anneanne ya da babaannenin kişi üzerindeki etkisinden ya da okul hayatı, meslek hayatı, sektörünün fazla gelişmesinden nedeniyle görsel etkilerden kaynaklanmış yalnızca karın doyurma amacı ile yapılan hatalı besin alışkanlıklarından mı?Doğru besin alışkanlıkları elde etmek için hangi faktörlerin bizleri yanlış besin alışkanlığı kazandırdığını düşünmeliyiz Bunlar;• Sabah kahvaltı yapmadan güne açmak şişmanlığın oluşmasına zemin hazırlamaktadır Ne değin az zamanınız olursa olsun ister meyve ile ister 1 dilim ekmek ya da 1 parça peynirle mutlaka kahvaltı yapmalısınız Uyandıktan 1 saat sonraya dek kahvaltı etmeniz metabolizmanızın iyi çalışması için gereklidir• Sabahleyin kahvaltıda yiyeceğiniz yiyecek maddelerinin protein, yağ ve karbonhidrat oranlarına uyarı edilmelidir Sabah kahvaltıda karbonhidrat ağırlıklı yiyecekler (ekmek, yulaf) şüphesiz tüketilmelidir• Kahvaltılarımızda sebze ve meyveye yer vermeliyiz Bu Nedenle beynin enerji ihtiyacı olan üzüm şekeri daha rahatlıkla salgılanabilmeli• Öğünlerinizde özellikle kimyasal maddelerden uzaktan durmalısınız• Günlük vitamin ihtiyaçlarınızı eğer beslenme maddelerinizden alamıyorsanız vitaminleri sabahları kahvaltıdaki besinlerden almayı denemelisiniz• Kahvaltılarınızdaki karbonhidrat, öğle ve akşam yemeğindeki karbonhidratlardan daha pozitif olabilir• Sabahtan akşam yemeğine dek karbonhidratlarda azalma olması gerekirken, sebzede ise şart daha bambaşka olarak sabahtan akşama doğru gelişen bir biçimde alınmalıdır• Protein alımı insan vücudu için çok tartı taşır Protein hayvansal ürünlerden alınacağı gibi bitkisel ürünlerden de alınabilir• Nebati proteinin (mercimek, kuru fasulye vs) içinde kayıtlı miktarda karbonhidrat bulunmaktadır• Karbonhidratsız (ekmek, patates, pilav vs) beslenme şekilleri insanları çelimsiz ve mutsuz kılmaktadır Bunun için günlük karbonhidrat alımları dengelenmiş bir biçimde olmalıdır• Vücudun akıcı ihtiyacı su ile karşılanmalıdır• Jurnal akışkan alımı sabahleyin başlayıp akşam yatıncaya kadar ahenkli bir biçimde 2 ila 3 litre arasında olmalıdır• Günlük gıda maddeleri %20 ile %30 arasında yağlardan oluşması gerekmektedir Bunların % 10 u hayvansal, % 10 u tekli doymamış yağlardan, % 10 u ise çoklu doymamış yağlardan alınması gerekmektedir• Yağsız bir gıda yöntemi hormonsal sistemi bozmakta, bunun yanına da karbonhidrata olan arzu giderek artmaktadırDengeli ve dürüst gıda insanların beyinlerinde oluşmuş yanlış yemek yemek yeme alışkanlıklarından kurtulması ile başlamalıdır Gıda maddelerinin alımında niyet tokluk duygusal olmamalıdır Tokluk şehvetli yiyecek maddelerinin vücuda alınışından 20 dakika sonra beyne ulaşır Bu zaman içinde alacağınız yiyecek maddeleri metabolizmanız için pozitif olabileceğinden nedeniyle hatalı gıda, dolayısıyla sağlığa zararlı bir ceset meydana gelir Alınacak yiyecek maddeleri yavaşça ve çok çiğnenerek yenilmelidir Sofradan daima tokluk şehvetli duyulmadan kalkılmalıdır 3 belli başlı ve 2 ara öğün atlanmamalıdır Doğru beslenme alışkanlıklarını kazanmanız gerekmektedir, dürüst ve uyumlu beslenmenin yanına fiziki egzersizlerinde yapılması önemlidir Her insanın karoser özellikleri çeşitlilik gösterdiği için her insanın beslenme düzeyi de farklı olacağından bireysel beslenme programları düzenlenmeli ve bir denge içinde hayat boyu devam edilmelidir Hayatınızı kısa süreli diyetler ile yaşayacağınıza uzun vadeli içten ve dengelenmiş programlar seçmeyi seçim etmelisiniz Etiket Sağlıklı Gıda kahvaltı yapmanın faydaları kahvaltı yapmayanlarda oluşan rahatsızlıklar kahvaltıda neler bulundurulmalı? kahvaltıda neler yemeliyiz? dürüst gıda dengelenmiş beslenme gıda alışkanlığı günde insan kaç öğün yemek yemek yemeli sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur