iltasyazilim
FD Üye
Ramazan ayını gelmek üzere, sorunsuz bir şekilde oruç tutmak için bu önerilere kulak verin
* Mutlaka sahura kalkın
* Sahurda yağlı börekler, fazla tuz ve kızartma tarzı besinler tercih etmeyin
* Sahurda uzun süre tok kalmayı karşılayan, kan şekerini daha yavaş değiştiren besinleri seçim edin
* Sahura meyve ekleyin
* Börek yerseniz sebzeli börek seçim edin
* Gün boyu oluşan arzu hissiyle keza fazla keza de çabuk yemek yemek yenir Bu da mideyi yorar; gaz, şişlik, dispepsi gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar bu nedenle yemeklerinizi yavaş yiyip, mümkünse öğünü iftarla yatma saati arasına bölün
* Orucu zeytin, hurma ve su gibi hafif besinlerle açın ve ılık bir çorbayla öğüne başlayın
* Kepek ekmeği, sebze, meyve ve salata gibi posalı besinlerin tüketimine tartma verin
* Kızartmalardan uzaktan durun
* İftardan sonra mutlaka hafif egzersizler ya da yürüyüş yapın
* İftarla sahur arasına bir ara öğün koyup, bu arada bol bol su için
* Uzun zaman aç kalındığı için düşen kan şekerini; bir tatlı kaşığı bal veya reçelle veya bir kadeh komposto ile dengelemek muhtemel
* Kilo almamak için mutlaka diyetisyeninize size uygun bir liste hazırlatın
* mükemmel çiğneyin Doyduğunuzu anlamanız için bu önemlidir
* Süratli yediğinizi ayrım ettiğinizde, bir an çatalıkaşığı bırakıp arkanıza yaslanın, derin nefes alın daha sonra yemeğe devam edin
* Tatlı yerseniz; hamur tatlısı yerine sütlü tatlılar ya da meyve tatlıları seçim edin
* Ağır yemeklerden uzak durun
* Midenizi tıka basa doldurmayın
* Anemi (kansızlık) problemiyle karşılaşmamak için iftarda akarsu tüketmeyin
* Baharat içeriği yüksek besinleri tercih etmeyin
* Kabızlık problemiyle karşılaşmamak için posalı besinleri mutlaka öğüne ekleyin
* Orucunuzu açtıktan sonra, yatana kadar akıcı alımına, bilhassa bol su içmeye özen gösterin
* Şarküteri ürünlerine yük vermeyi tercih etmeyin
* Kuruyemiş yiyin Kilo probleminiz yahut fındık veya ceviz yiyebilirsiniz Tabii miktarı gösterişli olmasın
* Sofranızdan sebze ve meyveleri (portakal, mandalina, elma,armut, üzüm ve kayısı), kuru baklagilleri (mercimek, bulgur, pirinç,nohut ve fasulye), koyu yeşil sebzeleri, çiğ ve pişirilerek yenebilen sebzeleri (roka,marul, semizotu, ıspanak ve kıvırcık), ve lifli gıdaları (bağırsakçalıştırıcı, toksin atıcı ve posalı yiyecekler) yetkisiz etmeyin *
* Mutlaka sahura kalkın
* Sahurda yağlı börekler, fazla tuz ve kızartma tarzı besinler tercih etmeyin
* Sahurda uzun süre tok kalmayı karşılayan, kan şekerini daha yavaş değiştiren besinleri seçim edin
* Sahura meyve ekleyin
* Börek yerseniz sebzeli börek seçim edin
* Gün boyu oluşan arzu hissiyle keza fazla keza de çabuk yemek yemek yenir Bu da mideyi yorar; gaz, şişlik, dispepsi gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar bu nedenle yemeklerinizi yavaş yiyip, mümkünse öğünü iftarla yatma saati arasına bölün
* Orucu zeytin, hurma ve su gibi hafif besinlerle açın ve ılık bir çorbayla öğüne başlayın
* Kepek ekmeği, sebze, meyve ve salata gibi posalı besinlerin tüketimine tartma verin
* Kızartmalardan uzaktan durun
* İftardan sonra mutlaka hafif egzersizler ya da yürüyüş yapın
* İftarla sahur arasına bir ara öğün koyup, bu arada bol bol su için
* Uzun zaman aç kalındığı için düşen kan şekerini; bir tatlı kaşığı bal veya reçelle veya bir kadeh komposto ile dengelemek muhtemel
* Kilo almamak için mutlaka diyetisyeninize size uygun bir liste hazırlatın
* mükemmel çiğneyin Doyduğunuzu anlamanız için bu önemlidir
* Süratli yediğinizi ayrım ettiğinizde, bir an çatalıkaşığı bırakıp arkanıza yaslanın, derin nefes alın daha sonra yemeğe devam edin
* Tatlı yerseniz; hamur tatlısı yerine sütlü tatlılar ya da meyve tatlıları seçim edin
* Ağır yemeklerden uzak durun
* Midenizi tıka basa doldurmayın
* Anemi (kansızlık) problemiyle karşılaşmamak için iftarda akarsu tüketmeyin
* Baharat içeriği yüksek besinleri tercih etmeyin
* Kabızlık problemiyle karşılaşmamak için posalı besinleri mutlaka öğüne ekleyin
* Orucunuzu açtıktan sonra, yatana kadar akıcı alımına, bilhassa bol su içmeye özen gösterin
* Şarküteri ürünlerine yük vermeyi tercih etmeyin
* Kuruyemiş yiyin Kilo probleminiz yahut fındık veya ceviz yiyebilirsiniz Tabii miktarı gösterişli olmasın
* Sofranızdan sebze ve meyveleri (portakal, mandalina, elma,armut, üzüm ve kayısı), kuru baklagilleri (mercimek, bulgur, pirinç,nohut ve fasulye), koyu yeşil sebzeleri, çiğ ve pişirilerek yenebilen sebzeleri (roka,marul, semizotu, ıspanak ve kıvırcık), ve lifli gıdaları (bağırsakçalıştırıcı, toksin atıcı ve posalı yiyecekler) yetkisiz etmeyin *