
Sağlıklı Krep Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta(organik)
- 1 su bardağı bitkisel süt(badem, fındık)
- 1 su bardağı içme suyu
- 1,5 su bardağı dinkel unu
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Sağlıklı Krep Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kabın içerisine yumurtayı kırıyoruz.
- Daha sonra zeytinyağı, süt ve suyu da ekleyip çırpıcı ile düzgünce çırpıyoruz.
- Son olarak unu azar azar ekleyip güzelce karıştırıyoruz. (kıvamı ne çok sıvı ne de çok katı olacak. ).
- Harcı hazırladıktan sonra bir krep tavasını ocağa alıyoruz. Orta ateşte açıyoruz.
- Tavayı riviera(kızartmalık) zeytinyağı ile ortada yağlıyoruz. (çok fazla yağlanmaz).
- Krep harcını kepçe ile tavaya aktarıyoruz.
- Harcın her tarafa yayılması için harcı tavaya aktarırken tavayı ocaktan alıp o halde etrafa yayıyoruz.
- Pişen krepleri geniş bir tabağa koyarken tabağın yüzeyini kağıt havlu ile kaplıyoruz. (fazla yağı çekmesi için) afiyet olsun!.