Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şahane Lezzeti İle Soğan Kebabı (Çok Pratik)

Şahane Lezzeti İle Soğan Kebabı (Çok Pratik)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Şahane Lezzeti İle Soğan Kebabı (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 450 gram kıyma
  • ️25 adet küçük uzunluk soğan
  • ️Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Tuz
️Dekor için;
  • Domates
  • Yeşil
  • Kırmızı biber
  • Sarımsak
İlk baş sosu için;
  • ️2 yemek kaşığı domates salçası
  • ️1 yemek kaşığı biber salçası
  • ️1,5 su bardağı sıcak su
  • ️Pul biber
  • ️4 yemek kaşığı sıvı yağ
Son sosu için;
  • ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • ️Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • ️1,5 tatlı kaşığı limon suyu

Şahane Lezzeti İle Soğan Kebabı (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıyma üzerine tüm baharatları ekleyip, yeterlice yoğuralım ve 1 saatliğine buzdolabına dinlenmeye bırakalım.
  2. Çok minik yada iri olmayan, küçük uzunluk soğanların iki baş saplarını bıçakla kesip çıkaralım.
  3. Ortasından bıçak ile derince keselim. Başka taraftan parçalamadan dikkatle derin keselim. Kapak üzere açılıp, kapanacak biçimde olmalı.
  4. Sonra kıymadan soğan adetince toplar sıkalım ve elde yassı yapalım.
  5. Soğanların kestiğimiz kısımlara içten dolduralım ve yağlanmış fırın kabına dizelim. Ortalara sarımsak taneleri, biber ve kalın domates dilimleri yerleştirip birinci baş sosumuzu üzerlerine gezdirerek dökelim (Salçalar üzerine yağ ve suyu döküp çırpalım).
  6. 2 adet fırın kağıdını ıslatıp sıkalım ve kebap üzerine kapak yapalım,.
  7. Önceden ısınmış alt üst ayar 190 derece fırının alttan ikinci rafında 55 dk pişirelim daha sonra yemeği fırından çıkarıp üzerine son sosu gezdirelim (Nar ekşisi, sıvı yağ ve limon suyu karışımını) tekrar kağıdını kapatalım (Bu sefer tek kat kağıt).
  8. Şimdi fırının orta rafına alıp, 200 derecede 15 dk pişirip, sonrada kağıdı çıkarıp üzeri açıkça 15 dk daha pişirip afiyetle servis edelim (Pişme mühletleri herkesin fırınında değişiklik gösterir siz denetimli pişiriniz) afiyet bal şeker şifa olsun ????????‍????.
Şahane Lezzeti İle Soğan Kebabı (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Böylesini Hiç Yemediniz! Lezzetine Doyulmayan Şahane Kebap Tanımı İçin Materyaller Köftesi için; 300 gram kıyma70 gram pastırma1 çay bardağı (150ml) galeta unu1 yemek kaşığı ketçap1 küçük kase kıyılmış maydanoz3 diş sarımsak (rendelenmiş)1 büyük uzunluk soğan(rendelenmiş)1 tatlı kaşığı kimyon1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tanımı İçin Materyaller Üzeri için; 4-5 adet patates5 adet domates3 tane yeşil biber Kıymalı harç için; Yarım kg kıymaÇeyrek demet maydanoz1 adet kapya biber1-2 adet yeşil biber1 adet soğan1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Beyti Kebabı Tanımı (Bu Lezzet Kaçmaz Kesinlikle Deneyin) İçin Malzemeler 500 gr kıyma1 adet yumurta1 adet kuru soğan2 diş sarımsakYarım su bardağı çekilmiş ekmek içi1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiberTuz2 adet taze böreklik yufka1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Beyti Kebap Efsane Lezzet Tarifi İçin Malzemeler 2 adet el açması hazır yufka Köftesi için: 450 gr.kıyma1 adet yumurta1 adet soğan2 diş sarımsak1 çay bardağına yakın galeta unu1 tatlı kaşığı salça (biber, domates karışık)Çay kaşığının ucuyla karbonat1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Soğan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 300 gram kıyma1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı toz biber13 adet soğan Sosu için; Yarım çay bardağı nar ekşisi1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı su Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,118Kullanıcılar
frozen2323Son üye
Üst Alt