Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şahtere Faydaları

Şahtere Faydaları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Şahtere otu ve Faydaları,Şahterenin Faydaları,Şahtere yararları nelerdir,şahtere otu kullanımı,


Şahtere; Karaciğer hastalıklarına, sarılığa, uyuz ve egzamaya, idrar söktürmeye, kanı temizlemeye, basura, damar sertliğine, vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına, safra kesesi ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına ve deri hastalıklarına faydalıdır

Alerji

100 gr şahtere ve 50'şer gr karabaşotu, papatya ve ebegümeci, 3 litre suda 5 dakika kaynatılır Soğutulup süzülür Yemeklerden önce bir su bardağı içilir

Alev düşürme

100'er gr şahtere, papatya, ebegümeci ve hindiba, çelik tencerede ve 3 litre suda kaynatılır Yemeklerden önce, ılık olarak ve balla tatlandırılıp bir fincan içilir

Sarılık

20'şer gr şahtere, pelin otu, sinameki, karabaş otu, çuha çiçeği, aynısafa, hindiba, kantaron, anason, nane, kurt pençesi ve andız kökü, 21 su bardağı suda 5 dakika kaynatılır soğutulup süzüldükten sonradan dolaba konur Yemeklerden yarım saat önce üzüm pekmezi ile tatlandırılarak bir akarsu bardağı içilir

Hem altında tarifi bahşedilen macunla birlikte kullanılırsa faydası artar:

100'er gr zerdeçal, ısırgan tohumu, çiçek tozu, arı sütü ve rezene, 1 kg andız pekmeziyle karıştırılıp macun yapılır Bu macun yemeklerden sonra sütle birlikte bir çorba kaşığı alınır

Egzema

50'şer gr şahtere, yavşan otu, ısırgan otu, kurtpençesi, mersin yaprağı, beygir kuyruğu ve karakafes, 4 litre suda 5 dakika kaynatıldıktan daha sonra soğutulup süzülür Yemeklerden önce bir fincan içilir Hem, 30 gr tereyağı (tuzsuz), 20'şer gr ardıç katranı, bal ve 10 gr kına, karıştırılılarak krem yapılır ve sabahtanakşam yaralara sürülür 3 ay kullanılmalıdır

Damar sertliği

20'şer gr şahtere, karabaş otu, papatya, kantaron, fesleğen, akdiken çiçeği, civan perçemi ve ökse otu, 24 su bardağı suda 7 dakika kaynatılıp süzülür Yemeklerden önce yarım limon sıkılıp bir fincan içilir

Kanı temizleme

20'şer gr şahtere, aynısafa, yavşan otu, ardıç tohumu, kereviz tohumu, hindiba, kekik, papatya ve ada çayı, 4 litre suda 5 dakika kaynatılır, süzülüp dolaba konur Yemeklerden 1 saat önce 1 fincan içilir

karaciğer iltihabı ve tıkanıklığı

50'şer gr şahtere, hindiba, rezene, papatya, pelin, anason, kantaron, ısırgan yaprağı ve civan perçemi, 5 litre suda 5 dakika kaynatıldıktan sonra soğutulup süzülür Yemeklerden önce balla tatlandırılarak bir fincan içilir 2 ay kullanılmalıdır Hem bu başvuru sırasında, yemek arasında 2 nehir kaşığı çiçek tozu bir arz sıvıyla yutulur

Damar tıkanıklığı

50'şer gr şahtere, civan perçemi, oğul otu, karabaş otu, havlıcan ve zencefil ve 150 gr ökse otu, 4 litre suda 30 dakika kaynatılır Soğutulup süzüldükten sonra dolaba konur Yemeklerden 1 saat önce bir limon sıkılarak bir fincan içilir

Kepek

Şahtere otu keza kepeği önlüyor keza de cilde tazelik katıyor Bu bitkinin saplarını beş dakika kaynatın daha sonra sabahları aç karnına, akşamları ise yatmadan önce için Tüketirken bal veya şeker eklemeyin en düşük bir hafta süren uyumlu kullanımdan sonra olumlu etkileri görülmeye başlıyor *
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt