Sahurda tok tutan hangi yiyecekler yenmeli sahur sahur sofrası ramazan, oruç, iftar, sahur, tok tutan yiyecekler, acıktırmayan yiyecekler hangileri, neler yenmeli hakkında detaylı bilgiler 1549028125 1549028125 sahurdatoktutanhangiyiyecekleryenmeli5c544b221a85fsahurdatoktutanhangiyiyecekleryenmeli5c544b221a85f sahurdatoktutanhangiyiyecekleryenmeli5c544b221a85f Ramazan baştan başa acıkmadan bakımlı oruç tutabilmek için sahurda yediklerimiz çok önemli meleklerSahurda neler yemeli hangi besinleri tüketmeliyiz sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz Beslenme ve Perhiz Uzmanı Emel Unutmaz, Ramazan ayında daha az acıkarak oruç tutabilmek için besin önerileri verdi: Pirinç ve sıcak patates yemeği kilo yapar, bulgur ve soğuk patates tok tutar İftar yemeğinden iki saat daha sonra meyve yiyebilirsiniz Aylaklık yapmayın, sahura kalkın Bu fazla önemliİftar ve sahur mönülerinin tok tutan besinlerle hazırlanması durumunda daha dinç ve basit oruç tutulabileceğini gösteren Medical Park Bahçelievler Hastanesi Gıda ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz, Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin ve tok tutan besinlerin formülünü anlattı Oruç tutanların yaptıkları besin hataları nelerdir? Ramazan ayında uzun süreli arzu, su tüketiminin gözden kaçması, yersiz gıda kısıtlamaları veya bütün tersi pozitif beslenme maksimum yapılan hatalı arasındadır Besin alımının azalması ile birlikte ceset daha yavaş çalışır ve aynı zamanda kilo artışı olur Eğer sağlıklı bir Ramazan vermek istiyorsanız, bir beslenme uzmanından takviye almanız yararlı olacaktır MUTLAKA SAHURA KALKIN! Ramazan ayında dinç beslenmenin püf noktaları nelerdir? Ilk Önce oruç tutan kişinin gereklilik duyduğu protein, vitamin ve minerali sağlayacak olan besinleri; iftar ve sahur arasındaki zamana dengelenmiş bir şekilde dağıtmalı, öğün sayısına dikkat etmelidir Ramazan'da sahura kalkmak dengeli beslenme açısından fazla kayda değer böylece iftar ve sahur arasında bir ya da iki ara öğün gerçekleştirmek fazla daha faydalı olacaktır giderken pirinç ve sıcak patates kilo yapar, bulgur ve soğuk patates tok tutar SAHURDA CEVİZFINDIK YİYİN İftar sofrasında besin sıralaması nasıl olmalı? İftar yemeğine başlarken doyurucu ve sindirimi kolay çorba ile açmak, arada yalnızca salata tüketerek vakit geçirmeye hedeflemek yararlı olacaktır Devamında ana yemeği harcamak ve karbonhidratlı gruptan tercih yapmak ve iftar yemeğinden iki saat sonradan meyve yemek yararlı olacaktır Sahurda nasıl beslemek gerekir? Sahur sofrası hafif bir kahvaltı gibi olmalı lakin yeniden kişinin gereklilik duyduğu karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri içermelidir Yani hem birey için sindirimi kolay ayrıca de tok tutan özellikte olmalıdır bu nedenle de glisemik indeksi düşük gıdalar tercih edilmelidir Yağlı tohumlar besinlerin mideden geçiş hızını yavaşlattığı için tokluğun uzamasına niçin olur bu nedenle sahurda; ceviz ve fındık gibi yağlı tohumlardan tüketebilirsiniz Ramazan ayında açlık hissine yenik düşmemek için tok tutacak besinler var mı? Tokluğu uzun sürdürecek gıda grupları sindirimi ve emilimi uzun süren gıdalardır Kan şekerinin çabuk düşüşünü engelleyecek gıdalar; yani glisemik indeks yükü düşük gıdaları tüketmeye özen gösterilmelidir Örneğin; beyaz ekmek yerine kepekli ekmeği seçim edilmelidir Acıkmadan oruç tutabilmek için:İftar 2 bardak su 2 kepçe çorba Salata (Salata tüketerek vakit geçirin; hem sindirim sisteminiz bir anda bitip tükenmez keza de tokluk hissi oluşur) 5 köfte dek et ya da tavuk veya etli veya tavuklu sebze yemeği 6 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği 1 kase light yoğurt 2 dilim tam buğday ekmeği Ara 1 elma ya da 1 şeftali (Glisemik indeksi düşük bir porsiyon meyve) 1 kutu probiyotik yoğurt ya da 1 bardak kefir Sahur 1 dilim peynir 1 yumurta Bol domates, salatalık, maydanoz 6 adet tuzsuz zeytin 2 adet ceviz 3 dilim tam buğday ekmeği Ara verdikten daha sonra 1 meyve, 1 kadeh light süt ya da 1 kutu probiyotik yoğurt İftar ve sahur aralarında 3 litre su içmeniz gerekiyor özel baskı