Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

sahurda tok tutan yiyecekler

sahurda tok tutan yiyecekler
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz, Ramazan ayında daha az acıkarak oruç tutabilmek için beslenme önerileri verdi: Pirinç ve sıcak patates yemeği kilo yapar, bulgur ve soğuk patates tok miktar İftar yemeğinden iki saat daha sonra meyve yiyebilirsiniz Tembellik yapmayın, sahura kalkın Bu fazla manâlı

İftar ve sahur mönülerinin tok tutan besinlerle hazırlanması durumunda daha sağlıklı ve basit oruç tutulabileceğini gösteren Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Perhiz Uzmanı Emel Unutmaz, Ramazan ayında dinç beslenmenin ve tok tutan besinlerin formülünü anlattı

Oruç tutanların yaptıkları besin hataları nelerdir?
Ramazan ayında uzun süreli özlem, su tüketiminin gözden kaçması, yersiz besin kısıtlamaları veya bütün tersi pozitif beslenme maksimum yapılan yanlış arasındadır Gıda alımının azalması ile birlikte vücut daha yavaş çalışır ve bununla birlikte kilo artışı olur Eğer sağlıklı bir Ramazan geçirmek istiyorsanız, bir besin uzmanından destek almanız yardımcı olacaktır

MUTLAKA SAHURA KALKIN!
Ramazan ayında dinç beslenmenin püf noktaları nelerdir?
Öncelikle oruç tutan kişinin gereksinim duyduğu protein, vitamin ve minerali sağlayacak olan besinleri; iftar ve sahur arasındaki zamana dengelenmiş bir şekilde dağıtmalı, öğün sayısına uyarı etmelidir Ramazan'da sahura kalkmak dengeli besin açısından çok kayda değer böylece iftar ve sahur arasında bir ya da iki ara öğün yerine getirmek fazla daha yararlı olacaktır bu arada pirinç ve sıcak patates kilo yapar, bulgur ve soğuk patates tok tutar

SAHURDA CEVİZFINDIK YİYİN
İftar sofrasında gıda sıralaması nasıl olmalı?
İftar yemeğine başlarken doyurucu ve sindirimi kolay çorba ile açmak, arada yalnızca salata tüketerek süre geçirmeye niyetlenmek yardımcı olacaktır Devamında ana yemeği harcamak ve karbonhidratlı gruptan seçim gerçekleştirmek ve iftar yemeğinden iki saat sonra meyve yemek yemek yardımcı olacaktır

Sahurda nasıl beslemek gerekir?
Sahur sofrası hafif bir kahvaltı gibi olmalı ama yine kişinin gereklilik duyduğu karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri içermelidir Yani hem birey için sindirimi basit keza de tok tutan özellikte olmalıdır böylece de glisemik indeksi düşük gıdalar seçim edilmelidir Yağlı tohumlar besinlerin mideden geçiş hızını yavaşlattığı için tokluğun uzamasına neden olur böylece sahurda; ceviz ve fındık gibi yağlı tohumlardan tüketebilirsiniz

Ramazan ayında istek hissine yenik düşmemek için tok tutacak besinler var mı?
Tokluğu uzun sürdürecek gıda grupları sindirimi ve emilimi uzun süren gıdalardır Kan şekerinin seri düşüşünü engelleyecek gıdalar; yani glisemik indeks yükü düşük gıdaları tüketmeye itina gösterilmelidir Mesela; beyaz ekmek yerine kepekli ekmeği tercih edilmelidir

Acıkmadan oruç tutabilmek için:İftar
2 bardak su
2 kepçe çorba
Salata (Salata tüketerek zaman geçirin; hem sindirim sisteminiz aniden bitip tükenmez ayrıca de tokluk duygusal oluşur)
5 köfte değin et ya da tavuk veya etli ya da tavuklu sebze yemeği
6 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği
1 kase light yoğurt
2 dilim tam buğday ekmeği

Ara
1 elma veya 1 şeftali (Glisemik indeksi düşük bir porsiyon meyve)
1 kutu probiyotik yoğurt ya da 1 kadeh kefir

Sahur
1 dilim peynir
1 yumurta
Bol domates, salatalık, maydanoz
6 adet tuzsuz zeytin
2 adet ceviz
3 dilim tam buğday ekmeği

Ara verdikten daha sonra
1 meyve, 1 kadeh light süt veya 1 kutu probiyotik yoğurt
İftar ve sahur aralarında 3 litre su içmeniz gerekiyor

Dinç Ramazan için 4 manâlı öğüt!
1 Yemeklerinizi kızartma yerine fırın, haşlama veya ızgara yöntemleri ile pişirin
2 Yağ, yemeklere tadını verir; fakat miktarına uyarı etmeye çalışın Bilhassa etli yemeklerde yağ miktarını muhtemel olduğunca kısıtlayın
3 Hamur tatlıları yerine sütlü tatlıları, geleneksel güllacı tercih edin
4 Bütün beslenme gruplarını içeren, ancak porsiyon açısından bilinçli bir iftar yapmaya çalışın

İftarda meyveleri içmek yerine yiyin!
Glisemik indeksi düşük gıdalar kan şekerinin süratli yükselip düşmesini engelleyip, kişiye tokluk şehvetli verir Bu besinlerin içerisinde meyvenin fazla kayda değer bir yeri var

Zaten besinin glisemik indeksini düşüren de yine posası Buna en güzel misal meyveler; eğer meyveleri zorlamak yerine posası ile birlikte tüketirseniz daha uzun vakit tokluk sağlar ve kan şekerinizi daha yavaş yükseltir

Ramazan boyunca gerek pişmiş, gerek çiğ sebzeleri sofranızdan yetkisiz etmemelisiniz Özellikle ham sebzelerin cisim için fazla yardımsever olduğunu unutmayın!

Karbonhidrat oranı daha yüksek olan sebzeler; havuç, şalgam, bezelye, pırasa, bakla ve enginar Bunların karbonhidrat oranlarının artı olması, tüketilmemesi gerektiği anlamına gelmez Yalnızca yenilirken miktarına dikkat etmekte menfaat var; ortalama dört yemek yemek kaşığı değin tüketmeniz tatmin edici olur

Posanın öteki kaynaklarından biri de yulaftır; tok tutucu özelliği ve kolesterol düşürmedeki etkisini nedeniyle tüketilebilecek bir besindir Yulafı, bir dilim ekmek hakkınızın yerine, iki veya üç yemek kaşığı değin süt ya da yoğurdun içine karıştırarak tüketebilirsiniz

Markete bu listeyle gidin!

Ramazan mutfağınızda mutlaka bulundurun
Kepekli Un
Kepekli pirinç (esmer)
Meyve (üzüm, muz, incir, kavun, hurma dışındakiler)
Tüm halinde patates (fakat soğuk)
Kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek)
Kepekli makarna
Bulgur

Oruç tutarken sofranıza koymayın
Beyaz un ve yoğun un içeren besinler kek, ekmek
Şeker ve şekerli gıdalar
Beyaz pirinç
Reçel gibi şeker ile yapılan besinler, şuruplar
Makarna
Patates (sıcak)



netten alıntı *
 

Similar threads

Oruç tutmanın kolay yolu Basit oruç yetişmek için yapılması gerekenler Gizli oruç yakalamak için neler yapılmalı Ramazan ayında dinç beslenmenin püf noktaları nelerdir? Ilk Kez oruç tutan kişinin gereksinim duyduğu protein, vitamin ve minerali sağlayacak olan besinleri; iftar ve sahur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Ramazanda Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir Ramazanda Tok Tutan Besinler Ramazan ayında oruç tutarken tok kalabilmek de kayda değer Bünyemizi tok tutan yiyecekleri bilirsek orucumuzu da pek dinç tutabiliriz Uzmanlar, oruç tutanlara iftara dek acıkmamaları için sahurda yulaf gibi posalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Sahurda Ne Yenir? Sahurda Tok Tutan Yiyecekler Bu yıl yaz mevsimine denk gelen Ramazanda dinç oruç tutabilmek için 8 altın kural Bu yıl Ramazan ayının ağustos ayına rastlaması, vücuttaki su dengesini korumanın önemini de ortaya çıkarıyor Sıcak havalarda, fazla bedensel aktivite...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Mübarek Ramazan Ayı Yazın sıcak ve uzun günlerine denk geldi Sahurda yediklerimize uyarı etmemiz gerekiyor Ramazan ’da, tok tutan yiyecekler ,içecekler Ramazan ayı her tarafında beyaz ekmek yerine kepekli ekmek tüketmeye özen gösterin Hem, bulgur pilavı, süt ve posalı gıdaları seçim edin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Sahurda tok tutan hangi yiyecekler yenmeli sahur sahur sofrası ramazan, oruç, iftar, sahur, tok tutan yiyecekler, acıktırmayan yiyecekler hangileri, neler yenmeli hakkında detaylı bilgiler 1549028125 1549028125...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
858,497Konular
982,550Mesajlar
30,287Kullanıcılar
Üst Alt