Sahurluk Maden Sodalı Patatesli Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 6 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ (Sos için)
- Yarım çay bardağı bardağı maden suyu (Sos için)
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Sahurluk Maden Sodalı Patatesli Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patateslerin kabuklarını soyup, 2-3 kesime ayırın ve bol suda yeterlice haşlayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun, salçayı da ek edip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Baharatlarını da atıp, karıştırın ve ocaktan alın.
- Haşlanan patatesleri çatalla ezin ve soğanlı karışımı ek edip, karıştırın.
- Sos için; sıvı yağ ve maden suyunu birebir kaba koyup, karıştırın. 1 adet yufkayı masaya açın ve 4 eşit modüle bölün.
- Her modüle fırçayla sos sürün ve geniş kenarına iç harcından koyup gül formunda sarın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye böreklerinizi dizin ve üzerine kalan sosu ve yumurta sarısını sürün.
- Üstlerine çörek otu serpip, 180 derece ısınmış fırında 25 dakika kadar denetim ederek pişirin.