Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sakallı Poğaça

Sakallı Poğaça

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
sakalli-pogaca.jpg

Sakallı Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaşmaya (Veya 1 paket instant maya)
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • 1 paket labne (Krem peynirde olur)
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt yahut olağan yoğurdun susuz yerinden de olur
Süsleme için;
  • Maydanoz
  • Dereotu

Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalaarr sizlere yumuş yumuş çok hoş bir poğaça ile geldim???? birtane mutlaka yetmiyor yedikçe yediren bir lezzet şimdiden söylemiş olayım ????.
  1. Öncelikle yaş mayamızı ılık süt ve su ile açıyoruz.
  2. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve şekerini ekleyip güzelce karıştırıyoruz unumuzu ek ediyoruz yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  3. Ortalama 3 su bardağı un gidiyor lakin unun markasına nazaran değişiklik gösterebilir.
  4. Daha sonra 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanan hamurumuza hal verip 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
  6. Poğaçalarımız soğuduktan sonra ikiye kesip içine peynirli harcımızı sürüyoruz.
  7. Ben dışını maydanoz ve dereotu ile süsledim. Dilerseniz ince dilimlenmiş salam yahut sosis de tercih edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize emeğinize sıhhat ???? afiyet olsun ????.
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt