iltasyazilim
FD Üye
Salatayla ilgili doğru tanıdık yanlışlar
Salata hakkındaki gerçekler bunlarla sınırlı değildir heralde ,lakin en bariz olanları bunlar
Bilhassa bayanların keza form galip gelmek hem de sağlıklı beslenmek için seçim ettiği salatayla ilgili içten bildiğiniz yanlışlar
Ayrıca form kazanmak ayrıca de dinç beslemek için tercihinizi defalarca salatadan yandan kullanabilirsiniz Peki salatayla ilgili bildiklerinizin içten olup olmadığını denetleme etmeye hazırlanmış mısınız? İşte mitler
MIT 1: Salata, hamburgere tarafından her zaman daha az kalorilidir
Bu iyice yanlış bir bilgi Salatanın üzerine eklenen soslar oldukça yüksek kalorili olabilir Bir De zeytinyağı da dinç olduğu gerekçesiyle salatalarda oldukça çok tüketilir Lakin zeyinyağının yüksek kalori değerlerine sahip olması çoğu zaman atlanan bir gerçektir Bu yüzden sıradan bir hamburgere tarafından yoğun soslu ve zeytinyağlı bir salatanın kalorisi daha artı olabilir Fakat diyette kontrollü olarak salata yemek fazla yararlı olabilir Çünkü salata için kullanılan sebze ve yeşillikler lif yönünden zengindir Bu besinler mide ve bağırsakları fazladan çalıştırararak kalori yakımını hızlandırır
MIT 2: Düşük kalorili sebzeler daha iyidir
Salatanızı analiz edeceğiniz zaman içindeli besleyici öğelere ve enerji sağlayan kalori değerlerine uyarı edin Örneğin kerevizi eksik kalorili olduğu için seçim ediyor olabilirsiniz fakat bu sebzenin size kazandırdığı enerji de düşüktür Kereviz gibi açık renkli sebzeler öteki sebzelere göre daha az lif, vitamin ve mineral içerirler böylece bol sebzeli salata tercih edeceğiniz süre kırmızı biber, brokoli, havuç, bezelye ve patlıcana tartı verin
MIT 3: Yapraklı sebzelerin hepsinin besleyici değerleri aynıdır
Yapraklı sebzelerin renkleri açıldıkça besleyici öğeleri de bir o kadar azalır Açık renkli bir atom salata düşük derecede A, C vitaminleri, demir ve lif değerlerine sahiptir Koyu yeşil renkteki ıspanak yapraklarında ise yüksek derecede magnezyum, demir ve kalsiyum vardır Ispanağın antioksidan değerleri de yüksektir
MITOS 4: Salatanızın üstüne eklediğiniz kızarmış tavuk ya da et kalori değerini artırmaz
Eğer salatanız bir ana yemeğe eşlik etmiyorsa, doyurucu olması için üzerine tavuk ya da et ekleyebilirsiniz Fakat dikkat! İşte bu noktada salatanız masumiyetinizi kaybediyor ve bir kalori deposu haline gelebiliyor bu nedenle eğer salatanıza protein değeri kazandırmak istiyorsanız haşlanmış ya da tavuğu tercih etmelisiniz
MITOS 5: Organik yeşillikler her zaman için fazla daha sağlıklıdır
Incelemeler; organik besinlerin besleyici öğelerinin kimyasallardan uzaktan olarak yetiştirilen sebze ve meyvelere göre çok da üstün olmadığını gösteriyor böylece yalnızca organik sebze yemeniz gerektiğini düşünmeyin
BUGÜN *
Salata hakkındaki gerçekler bunlarla sınırlı değildir heralde ,lakin en bariz olanları bunlar
Bilhassa bayanların keza form galip gelmek hem de sağlıklı beslenmek için seçim ettiği salatayla ilgili içten bildiğiniz yanlışlar
Ayrıca form kazanmak ayrıca de dinç beslemek için tercihinizi defalarca salatadan yandan kullanabilirsiniz Peki salatayla ilgili bildiklerinizin içten olup olmadığını denetleme etmeye hazırlanmış mısınız? İşte mitler
MIT 1: Salata, hamburgere tarafından her zaman daha az kalorilidir
Bu iyice yanlış bir bilgi Salatanın üzerine eklenen soslar oldukça yüksek kalorili olabilir Bir De zeytinyağı da dinç olduğu gerekçesiyle salatalarda oldukça çok tüketilir Lakin zeyinyağının yüksek kalori değerlerine sahip olması çoğu zaman atlanan bir gerçektir Bu yüzden sıradan bir hamburgere tarafından yoğun soslu ve zeytinyağlı bir salatanın kalorisi daha artı olabilir Fakat diyette kontrollü olarak salata yemek fazla yararlı olabilir Çünkü salata için kullanılan sebze ve yeşillikler lif yönünden zengindir Bu besinler mide ve bağırsakları fazladan çalıştırararak kalori yakımını hızlandırır
MIT 2: Düşük kalorili sebzeler daha iyidir
Salatanızı analiz edeceğiniz zaman içindeli besleyici öğelere ve enerji sağlayan kalori değerlerine uyarı edin Örneğin kerevizi eksik kalorili olduğu için seçim ediyor olabilirsiniz fakat bu sebzenin size kazandırdığı enerji de düşüktür Kereviz gibi açık renkli sebzeler öteki sebzelere göre daha az lif, vitamin ve mineral içerirler böylece bol sebzeli salata tercih edeceğiniz süre kırmızı biber, brokoli, havuç, bezelye ve patlıcana tartı verin
MIT 3: Yapraklı sebzelerin hepsinin besleyici değerleri aynıdır
Yapraklı sebzelerin renkleri açıldıkça besleyici öğeleri de bir o kadar azalır Açık renkli bir atom salata düşük derecede A, C vitaminleri, demir ve lif değerlerine sahiptir Koyu yeşil renkteki ıspanak yapraklarında ise yüksek derecede magnezyum, demir ve kalsiyum vardır Ispanağın antioksidan değerleri de yüksektir
MITOS 4: Salatanızın üstüne eklediğiniz kızarmış tavuk ya da et kalori değerini artırmaz
Eğer salatanız bir ana yemeğe eşlik etmiyorsa, doyurucu olması için üzerine tavuk ya da et ekleyebilirsiniz Fakat dikkat! İşte bu noktada salatanız masumiyetinizi kaybediyor ve bir kalori deposu haline gelebiliyor bu nedenle eğer salatanıza protein değeri kazandırmak istiyorsanız haşlanmış ya da tavuğu tercih etmelisiniz
MITOS 5: Organik yeşillikler her zaman için fazla daha sağlıklıdır
Incelemeler; organik besinlerin besleyici öğelerinin kimyasallardan uzaktan olarak yetiştirilen sebze ve meyvelere göre çok da üstün olmadığını gösteriyor böylece yalnızca organik sebze yemeniz gerektiğini düşünmeyin
BUGÜN *